Finálový den Grunex Challenge je tu, Enterprise obhajují titul proti eco chálks
Esport Valorant Článek Finálový den Grunex Challenge je tu, Enterprise obhajují titul proti eco chálks

Finálový den Grunex Challenge je tu, Enterprise obhajují titul proti eco chálks

Aleš Pelc

Aleš Pelc

17. 9. 2023 10:42

O vítězi čtvrté sezóny se rozhodne v Best-of-5 formátu, oplatí SHOUTyho mix loňským mistrům porážku ze skupiny?

Reklama

Semifinálová sobota nabídla ke sledování dvě zajímavá utkání. V odpolední partii se představili eco chálks a KARMA. Celky se potkaly opět po čtyřech dnech a do odvety po svém úterním vítězství opět lépe vkročil SHOUTyho tým. Sestavu místních hvězd, jakými jsou marteen a dext, tlačil za výhrou cizinec xitscha. Polák si za první polovinu mapy Split připsal 18 fragů a svému celku pomohl k příjemným osmi bodům. Eco chálks následně využili dalšího pistolového kola, pro chybějící tři se pak probojovali i přes silný odpor bránící KARMY a ujmuli se první mapy výsledkem 13:8.

Na Fracture se poprvé do vedení podívala i Dandova pětka. Útok na složité mapě sedl duu duelistů, WanZeruovi a Sorovi, kteří poslali svůj tým do druhého poločasu se stavem 7:5. Na straně soupeře zářil marteen, ale ani jeho 30 fragů včetně devíti first bloodů ničemu nepomohlo. KARMA si i s přispěním Sorova esa došla pro nejtěsnější vítězství 13:11 a nasměrovala sérii na mapu Pearl. Na decideru mělo kvalitnější vstup Dandovo mužstvo, o své vedení 6:2 ale rychle přišlo, což se mu stalo osudným. Defenzíva SHOUTyho celku byla pro soupeře skoro neprůchodná. Eco chálks si s mírným náskokem dokráčeli pro další výhru 13:9 a mohou se těšit na nedělní finálovou Bo5 sérii. KARMU bude obzvlášt mrzet závěr první poloviny decideru, právě zmíněná čtyři kola jí nakonec dělila od postupu mezi nejlepší dvojici.

Druhý finalista se hledal v duelu Enterprise vs. random dogs. Pro druhé jmenované šlo o jedinečnou příležitost na zvrácení nešťastného průběhu turnaje, lonští mistři jim jí ale okamžitě sebrali. Červenobílí na Havenu opět dominovali a před prvním buy roundem druhé poloviny byl stav už 11:3. Minnyho celek si pro finiš došel o dvě kola později a s výsledkem 13:5 se mířilo na Lotus. Tentokrát už random dogs s favority drželi krok a mohlo to vypadat ještě úplně jinak, kdyby Enterprise neproměnili své všechny čtyři retaky. V druhém poločase ale červenobíla parta znovu ukázala sílu své ofenzívy a s jistotou si došla k výsledku 13:8 a boji o zlato. 

Finálový den začne už ve 14 hodin. Nejprve je na programu určení bronzových medailistů v zápase o třetí místo, do něho zasáhnou random dogs a KARMA. Večerní hitparáda začne o dvě až tři hodiny později. Utkání o zlato mezi obhájci loňského titulu z Enterprise a vyzyvateli eco chálks se odehraje v netradičním formátu Bo5. Jeho vítěz krom slávy získá také 35 000 korun, na poraženého připadne o 20 000 méně. Bronzová pozice si vezme zbývajících 5 000 korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama