Fnatic jsou out, evropský region světový šampionát neovládne
i Zdroj: Photo by Colin Young-Wolff/Riot Games
Esport Valorant Článek Fnatic jsou out, evropský region světový šampionát neovládne

Fnatic jsou out, evropský region světový šampionát neovládne

Jarmil Černý

Jarmil Černý

25. 8. 2023 14:50

Poslední evropská naděje na světovém šampionátu vyhasla, Fnatic opět nezvládli souboj proti věčnému rivalovi a z Los Angeles žádný úspěch nepřivezou.

Reklama

Spoustu evropských fanoušků žilo v naději, že v prvním duelu mezi Fnatic a LOUD, který se odehrál v rámci čtvrtfinále vyřazovací části, došlo u Fnatic pouze k dočasnému zkratu a že odvetu proti brazilskému powerhousu zvládne tým hravě.

Opak se však stal pravdou a Fnatic ani podruhé na turnaji nedokázali najít na recept na skvěle hrající LOUD. Po obřím výprasku na Splitu sice dokázali zareagovat získáním mapy Ascent, na Havenu už ale opět vládla sestava kolem výborně hrajícího Ericka „aspas“ Santose a Cauana „cauanzin“ Pereiry. Pro Fnatic šlo tak o poslední představení v rámci nejslavnějšího Valorant turnaje.

Brazilská konkurence narazí 25. srpna od 21:00 ve finálové generálce na americké Evil Geniuses. Vítěze čeká 26. srpna, také od 21:00, samotné Grand Finále proti týmu Paper Rex, který si na posledních turnajích velmi hlasitě říká o místo mezi světovou elitou. Oba zápasy si můžete naladit s českým komentářem na twitch kanále Grunexu. Během livestreamů lze navíc sbírat body na náš discord, které si lze následně proměnit za parádní odměny.

Turnaj vynese nejlepším týmům prizemoney přes 2 miliony dolarů. Dle kurzu v době psaní článku jde zhruba o 50 milionů korun. Největší část koláče si ukrojí vítěz turnaje, tomu připadne v přepočtu něco málo přes 20 milionů korun.

Sleduj Valorant Esport přehled

Vášnivý diváci a hráči Valorantu najdou veškeré informace o vysíláních a dalších zajímavostech ve Valorant Esport přehledu, který pravidelně vydáváme jak v textové verzi, tak prostřednictvím videí na YouTube.

Valorant Esport Komunita

Valorant Esport Komunita

Chceš se dozvědět vše o esportu ve hře Valorant? Tady najdeš všechny důležité informace včetně výsledků a novinek.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama