Fnatic jsou v play-off světového šampionátu, další evropské týmy čekají zápasy o postup
i Zdroj: Photo by Colin Young-Wolff/Riot Games
Esport Valorant Článek Fnatic jsou v play-off světového šampionátu, další evropské týmy čekají zápasy o postup

Fnatic jsou v play-off světového šampionátu, další evropské týmy čekají zápasy o postup

Jarmil Černý

Jarmil Černý

10. 8. 2023 14:30

První evropský tým se raduje z postupu mezi nejlepší osmičku světového šampionátu. Jsou jim favorité na zisk titulu z Fnatic. O postup, v konkurencí nabitém turnaji, bojují i další týmy z regionu EMEA, patří mezi ně Team Liquid, Natus Vincere i turecká sestava FUT Esports.

Reklama

Britský powerhouse zatím prochází světovým šampionátem jako nůž máslem. Oba skupinové duely si Fnatic naprosto podmanili, když deklasovali nejprve japonský ZETA DIVISION a následně druhý nejlepší tým čínské kvalifikace Bilibili Gaming.

První postupovou příležitost naopak promarnil turecký celek FUT Esports, který na šampionátu také reprezentuje evropský region. Možnost reparátu se mu naskytne 13. srpna proti vítězi duelu T1 - FPX, kde už nebude moci zaváhat.

Poslední dva zástupce z Evropy a brazilský celek LOUD čeká obdobný souboj. V jejich skupině totiž zbývá poslední postupové místo po tom, co z prvního místa postoupila jihokorejská organizace DRX.

Brazilci mohou vyřadit NAVI i Team Liquid ze světového šampionátu
i Zdroj: Photo by Colin Young-Wolff/Riot Games

Brazilci mohou vyřadit NAVI i Team Liquid ze světového šampionátu

Úvodní hrací dny světového šampionátu ve Valorantu, jež je považován za vrchol sezony, připravily evropským týmům těžké…

8. 8. 2023 18:45

Kromě DRX a Fnatic mají jistý postup také Evil Geniuses, dohromady má tedy v play-off garantovaného jednoho zástupce evropský i pacifický region a Amerika.

Zbývající skupinové zápasy jsou na programu každý den až do 14. srpna. Ve hře jsou stále dvě postupová místa ve skupině A a po jednom v ostatních třech skupinách. Následné play-off se odehraje pavoukem dvojího vyřazení, první prohra v play-off tedy ještě neznamená konec na šampionátu. Mezi největší favority budou patřit Fnatic a Evil Geniuses, v případě postupu ze skupiny také indonéský celek Paper Rex.

Valorant Esport Komunita

Valorant Esport Komunita

Chceš se dozvědět vše o esportu ve hře Valorant? Tady najdeš všechny důležité informace včetně výsledků a novinek.

Celý světový šampionát a všechny důležité turnaje ve hře Valorant můžete sledovat v češtině společně s námi na Grunex twitch kanále.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama