G2 chybí poslední krok do čvrtfinále, Virtus.pro jim v play-off nezabránili
i Zdroj: ESL Gaming
Esport CS:GO Článek G2 chybí poslední krok do čvrtfinále, Virtus.pro jim v play-off nezabránili

G2 chybí poslední krok do čvrtfinále, Virtus.pro jim v play-off nezabránili

Pavla Doušová

Pavla Doušová

22. 9. 2023 19:13

Druhý zápas G2 v ESL Pro League skupině D se mužstvu vydařil, i přes lehké záškobrty na evropský tým Virtus.pro ve čvrtek nestačili. Zabránit G2 postoupit do play-off se nezdařilo, na své cestě do poslední fáze eventu G2 prohráli pouze jednu mapu.

Reklama

Poslední zápas čvrtečního večera hrála evropská organizace s číslem 4 na HLTV.org žebříčku proti číslu 11, G2 a Virtus.pro. Tyto týmy proti sobě stály naposledy před měsícem na Gamers8 ve čvrtfinále, kde byl výsledek prakticky identický tomu z ESL Pro League. 

První mapu si vzali Virtus.pro a, stejně jako na Gamers8, vybrali Mirage. Na tom se jim ale na rozdíl od posledního utkání těchto sestav tentokrát moc nedařilo. Již od začátku si více bodů pro sebe získavali G2. Od Gamers8 je toto jejich první event, takže měli nějakou chvíli čas na to se pečlivě připravit a trénovat to, co jim na posledním eventu nevyšlo. Mirage G2 absolutně dominovali, v druhém poločase se ruský tým dostal pouze k jednomu jedinému bodu.

Comeback přišel na druhé mapě, Inferno, jež je většinou šťastný výběr G2, se jim dnes vymstilo. Virtus.pro se jim snažili alespoň podobnou mírou vracet to, co G2 dělali na první mapě a výhrou bylo pro ruský tým i to, že se jim o bod povedlo vyhrát první půlku. Druhou část mapy tak začínali s lepší mentalitou a povedlo se jim to dotáhnout do konce ve stejném duchu, Inferno se jim podařilo vyhrát.

Rozhodující byl Ancient, který tentokrát hrál do karet G2. Oba týmy na něm mají podobné statistiky za poslední měsíce, ale osud to tentokrát přál G2. Za celou mapu se Virtus.pro podařilo získat pouhých pět bodů, jeden z toho v úvodním kole druhé poloviny.

 G2 ruský tým úspěšně převálcovali pro postup do play-off, o tom, jak daleko do play-off rozhodne zápas v neděli 24.9. ve čtyři hodiny odpolední proti americkým Complexity. Nejlepším hráčem zápasu byl Ilya “m0NESY” Osipov s 57 zabitími ku 35 smrtím a ratingem 1,39. Myslíte, že se G2 dostanou až do čtvrtfinále rovnou ze skupinové fáze eventu?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama