ESL zveřejnilo kalendář akcí, změn se dočká EPL i Katowice
i Zdroj: Grunex.com
Esport CS:GO Článek ESL zveřejnilo kalendář akcí, změn se dočká EPL i Katowice

ESL zveřejnilo kalendář akcí, změn se dočká EPL i Katowice

Michael Douša

Michael Douša

22. 9. 2023 13:25

ESL Pro League - nejdelší turnaj posledních několika let - se dočká poměrně razantní změny. Místo sáhodlouhého klání trvajícího až pět týdnů se ESL rozhodlo celý turnaj pokrátit skoro na polovinu. Nezmění se ovšem ani počet zápasů, ani počet týmů.

Reklama

ESL se rozhodlo vyjít cestou menšího odporu. Místo toho, aby měnili celý formát turnaje, který je do značné míry ovlivněn dohodou všech partnerských týmů a koncernu ESL FACEIT Group zvanou Louvre Agreement, změny se budou týkat prakticky jenom přenosů. Místo toho, aby byl na každou skupinu vyhrazen jeden týden s jedním dalším na play-off, budou se hrát a vysílat dvě skupiny naráz. 

Taková změna bude v celém ekosystému přijata pravděpodobně poměrně příznivě. Týmy nebudou “vyblokovány” na celý měsíc již dlouho dopředu a budou tak moci vyrazit i na turnaje jiných organizátorů, kteří zase budou vděční, že nebudou muset hostovat pouze týmy druhé kategorie, které nebyly schopné na EPL prorazit. Jediná obava, která může se zhuštěním turnaje přijít, je ta o psychické zdraví hráčů. Pakliže se do uvolněného měsíce v roce nacpe až moc turnajů, je možné, že se stres s dalším cestováním a nemožností strávit nějaký čas s rodinou promítne i do psychiky profíků.

Jako každý rok se ale dočkáme dvou legendárních turnajů IEM Cologne a IEM Katowice. Oba dva se ovšem posouvají směrem od pololetí - Katowic se dočkáme příští rok o něco dříve, Kolína zase o něco později. IEM Katowice pravděpodobně musely ustoupit prestižnějšímu (minimálně co se podpory od Valve týče) PGL Majoru v dánské Kodani, který se již bude hrát na platformě CS2. 

Dočkáme se také IEM China, již celkem zaběhnutého IEM Dallas či zatím neupřesněného IEM Fall. Paralelně s nimi poběží i ESL Challenger série a ESL Challenger League, nástupce ESEA Premier. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama