G2 porazili Monte v jejich snaze dostat se do Spodek Areny
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/PRESS-GALLERY-Intel-Extreme-Masters-Katowice-2024-CSGO-/i-NrmVNWB/A
Esport CS 2 Článek G2 porazili Monte v jejich snaze dostat se do Spodek Areny

G2 porazili Monte v jejich snaze dostat se do Spodek Areny

Pavla Doušová

Pavla Doušová

6. 2. 2024 18:02

G2 se v úterý odpoledne utkali proti ukrajinským Monte, v semifinále spodního pavouka skupiny B, zápas vitální pro další postup jednoho z týmů. Vítězně odtud odchází G2, které čeká pouze finále spodního pavouka na to, aby se dostali před tisíce diváků.

Reklama

Poprvé v dohlédnutelné minulosti se utkaly hvězdy G2 s domovským týmem Viktora “sdy” Orudzheva, který v roce 2022 hrál za Natus Vincere. Monte se v loňském roce proslavilo nejedním překvapivým vítězstvím a jejich úspěšnými hrami, letos se jim tak moc zatím nezadařilo.

Úterní souboj začal na Nuke, který si G2 vybrali po nečekaném úspěchu na této mapě proti Heroic v sobotu. Energie ze sobotního utkání se jim pravděpodobně vrátila, protože v první polovině se Monte dostali pouze k jednomu bodu a vítězství první mapy bylo pro G2 prakticky na dohled. Hned začátkem druhé půlky to ale vypadalo na odpor ze strany Monte, ten ale nebyl dostatečný a po pěti kolech byla mapa dohrána ve prospěch smíšeného týmu.

I výběr Monte se stal pro vybírající tým šťastným. Vertigo sice začalo nerozhodně a kdokoliv mohl hádat, jak asi dopadne, v druhé polovině nebylo složité vypozorovat, kdo mapě dominuje. Za celý druhý poločas se G2 podařilo zaskórovat pouze dvakrát, Monte si nakonec připsali výhru 13-8.

Rozhodnout se muselo na Anubisu, kde si po zápasu s Heroic G2 potřebovali spravit chuť. V první části, kde byli G2 na straně teroristů, se jim povedlo vyhrát devět z dvanácti kol, nedávali Monte velké šance na protiútok. Druhá část mapy vypadala sice trochu více nadějně pro ukrajinské mužstvo, ale jejich úsilí bohužel nestačilo a výhru si odnesli G2.

Hvězdou utkání byl tentokrát Nikola “NiKo” Kovač, šestadvacetiletý Bosenec si v této hře vystřílel pěkných 54 zabití s průměrně způsobenými 94 body poškození za kolo.

Pro Monte to bohužel znamená úplný konec na letošním ročníku IEM Katowice, umístili se celkově na 9.-12. místě společně s GamerLegion, Eternal Fire a Complexity. G2 budou dále bojovat o místo na pódiu před fanoušky, čeká je skupinové finále proti Heroic ve středu 6.2. v 19:30.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama