G2 si zajistili postup do čvrtfinále, bylo to ale o fous!
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/Press-Gallery-Intel-Extreme-Masters-Cologne-2023-/i-V4nfvp2/A
Esport CS:GO Článek G2 si zajistili postup do čvrtfinále, bylo to ale o fous!

G2 si zajistili postup do čvrtfinále, bylo to ale o fous!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

24. 9. 2023 20:09

Nedělní finále horního pavouka probíhalo mezi G2 a Complexity. Na první pohled docela jasná výhra pro G2, ale Complexity si to nemysleli, bojovali zuby nehty o postup do čtvrtfinále proti evropskému týmu číslo 4 v žebříčku HLTV.org.

Reklama

Nedělní podvečer doprovázel souboj evropských G2 a amerických Complexity, do kterých se v hráčské pauze z Liquid přesunul Jonathan “EliGE” Jablonowski. V této sestavě se spolu týmy ještě neutkali, naposledy proti sobě hráli na začátku BLAST.tv Paris Major 2023 Challengers Stage. 

Prvním vybírajícím týmem byli Complexity, padl tak Anubis, na kterém se Complexity za posledního půl roku dařilo značně víc než jejich oponujícímu týmu a dnešní hra tak i vypadala. Americkému týmu sice chvíli trvalo, než se rozehřáli, ale již v druhé polovině Anubisu se dostali do formy a nechali G2 se dostat k pouhým dvěma bodům. Celkově zde Complexity získali dvakrát tolik bodů, co G2.

Inferno bylo nervy drásající a možná způsobilo fanouškům oběma týmů infarkty. Začátku dominovali Complexity se sedmikolovou výherní sérií. Američané se dostali až na skóre 15-10 a vypadalo to tak, že zde hra končí a vítězně odejdou Complexity. Ale ne, G2 zabojovali a skóre dorovnali. V přesčasu se dařilo G2, Complexity získali pouze jeden bod a ten jim k výhře nestačil.

Poslední mapa, rozhodující moment tohoto zápasu. Bylo nepředvídatelné, jak toto utkání skončí, ale z předchozích map to působí nadějně pro americký tým. Zdání ale klame, protože absolutní dominanci měli na Ancientu G2, za celou dobu mapy Complexity vyhráli pouhá 4 kola a jen jedno z toho v druhém poločase.

Nejúspěšnějším hráčem zápasu byl Nikola “NiKo” Kovač s 70 zabitími na 44 smrtí, 91,6  průměrným poškozením za kolo a ratingem 1,39.

G2 tak teď budou mít chvíli na odpočinek, než začne čtvrtfinále, Complexity čeká druhé kolo play-off. Oba z týmů tak pořád mají šanci na velký úspěch v pravděpodobně poslední sérii ESL Pro League v CS:GO.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama