G2 v Sydney čistě do play-off, Complexity bohužel čeká cesta delší
i Zdroj: G2 na IEM Sydney 2023 || Copyright: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek G2 v Sydney čistě do play-off, Complexity bohužel čeká cesta delší

G2 v Sydney čistě do play-off, Complexity bohužel čeká cesta delší

Pavla Doušová

Pavla Doušová

17. 10. 2023 19:46

I skupina B historicky prvního vrcholového CS2 eventu, IEM Sydney 2023, je v plném proudu. Všechna zúčastněná mužstva všemožných národností zde všemi silami bojují o to stát se těmi prvními, kteří zde vyhrají, některým se ale bohužel daří méně, než jiným.

Reklama

V semifinále horního pavouka skupiny B se dnes utkali evropští G2 proti americkým Complexity. Tyto dva týmy proti sobě naposledy stály před pouhými třemi týdny na ESL Pro League Season 18 ve skupině B v boji o postup přímo do semifinále. Z toho vyšli vítězně G2 a Complexity tak teď měli možnost odvety. 

Pro nás brzké ranní utkání byl zahájen na výběru Complexity, kteří zvolili Anubis, jelikož mají na mapě Američané za poslední měsíc větší úspěšnost. Zápas začal velmi vyrovnaně, celý první poločas byl přetahováním o body a skončil nerozhodně. Nerozhodnost velmi rychle skončila poté, co se na counter-teroristickou stranu dostali G2 a předvedli špičkový výkon. Severoamerický tým nedostal šanci vyhrát vyhrát více než jeden pouhý bod a G2 tak zbývala jen jedna mapa do zajištění play-off.

Druhou mapou se stal po výběru G2 Ancient, který jak začal, tak i skončil - úspěšně pro G2. V první části si evropské mužstvo ukořistilo 8 bodů, dvojnásobek toho, co jejich oponenti a v druhé to pouze dotáhli. Complexity se ale nevzdali bez boje, snažili se, co mohli. Obě mapy měly stejné skóre, 13-7.

Nejlepším hráčem zápasu, co se zabití týče, byl Ilya “m0NESY” Osipov s 38 zabitími na 20 smrtí. Největší způsobené poškození za kolo měl ale americký střelec za Complexity, Jonathan “EliGE” Jablonowski, povedlo se mu krásných 100,3.

Pro G2 jsou tak play-off v Austrálii jasné, ve středu dopoledne se utkají s jejich oponenty z finále letošního IEM Cologne, ENCE, o přímý postup do semifinále. Na druhé straně Complexity se cesta k masám lidí v aréně prodloužila. Na postup do play-off potřebují vyhrát ve středu dva zápasy - ve 4:30 proti Cloud9 a poté v 10:30 proti vítězi souboje fnatic/Monte. Myslíte, že se jim to podaří?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama