„Hráči bezdůvodně hejtují CS2, ale to té hře akorát škodí,“ myslí si kanadský veterán
i Zdroj: Photo credits: Adam Lakomy, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek „Hráči bezdůvodně hejtují CS2, ale to té hře akorát škodí,“ myslí si kanadský veterán

„Hráči bezdůvodně hejtují CS2, ale to té hře akorát škodí,“ myslí si kanadský veterán

Michael Douša

Michael Douša

17. 10. 2023 20:15

Russel "Twistzz" Van Dulken jednoznačně není největší fanoušek nové verze Counter-Striku, to ale neznamená, že podporuje nekonstruktivní hejty. „Nikdo se té hře nepotřebuje vtírat, prostě chceme hrát. Ale je naše práce tu hru hrát a dělat to na nejvyšší úrovni, takže to bychom prostě měli dělat,“ říká hvězdný střelec z FaZe.

Reklama

Twistzz si po vítězství 2-1 proti NaVi pohovořil s HLTV a nešetřil úplně kritikou na své kolegy z profesionální CS2 scény. Nejprve se ovšem vyjádřil ke hře samotné. „Nemyslím si, že je naše vítězství nějak významné, prostě proto, že v tuhle chvíli mají zaskakujícího hráče. Lepší test pro nás by byl, kdybychom hráli proti plné sestavě NaVi. Nejdůležitější ale je, že jsme ten zápas přežili, musíme ale zapracovat na naší Miragi,“ komentoval klání Kanaďan. A není se čemu divit, jejich Mirage opravdu nevypadala dobře - NaVi jim tam dali opravdu na frak, záskok nezáskok. Skore 4-13 tak pro kompletní sestavu FaZe představuje poměrně velký políček. 

MOUZ si nedělají vrásky, na IEM Sydney jdou rovnou do play-off, ZywOo naopak ostrouhal
i Zdroj: MOUZ na ESL Pro League Season 18 || Copyright: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group

MOUZ si nedělají vrásky, na IEM Sydney jdou rovnou do play-off, ZywOo naopak ostrouhal

První špičková LAN hraná na CS2 je v plném proudu a přináší několik velmi neočekávaných příběhů. Na jedné straně spektra…

17. 10. 2023 10:29

„Myslím, že jsme prostě zastagnovali na CT straně. Chtěli jsme se soustředit na to jediné, co jsme trénovali a moc jsme s tím ve hře nehýbali. Nedělali jsme to, co na Overpassu, tedy že bychom byli sebevědomější a upravovali si rozdělení, a tak dále,“ přiznává Twistzz. 

Zítra se budou muset ale postavit GamerLegion, proti kterým již na začátku turnaje prohráli Bo1 zápas. „Myslím, že jsme proti nim měli vyhrát. Teď dojde na to, kdo je prostě lepší na mapách, které se budou hrát, a především kdo je líp adaptovaný na tu novou hru,“ soudí.

Nejdéle ale Twistzz mluvil o CS2 jako takovém. Kromě toho, že popisoval problémy, se kterými se ve hře potýká, dost také komentoval své kolegy. „Mně vadí, že nemáme b-hopping. Mám pocit, že pohyb byl ve hře prostě speciální, takže ta hra je teď o něco chudší. […] Ale upřímně, viděl jsem spoustu hráčů na Twitteru, kteří píší, že je ta hra na ho*no, ale nedají k tomu žádné detaily, proč si myslí, že je špatná, žádná konstruktivní zpětná vazba, a to té hře strašně škodí,“ komentuje Twistzz. 

„Komunita a hráči k těmhle hráčům vzhlíží, takže když někdo významný něco řekne, prostě se k tomu přilepí a sdílejí ten samý názor. Myslím, že by profesionální hráči měli mnohem víc jít příkladem,“ prohlásil Kanaďan - možná nepřímo narážel třeba na Oleksandra “s1mple” Kostyljeva, který na Twitteru mimo jiné prohlásil, že další tři měsíce bude hra nehratelná.

Co si myslíte vy? Souhlasíte, nebo je za vás v pohodě ventilovat svou frustraci na sociální sítě?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama