Hogwarts Legacy byl prodejní úspěch, do Bradavic se vydaly miliony hráčů
i Zdroj: Avalanche Software
Gaming Hogwarts Legacy Článek Hogwarts Legacy byl prodejní úspěch, do Bradavic se vydaly miliony hráčů

Hogwarts Legacy byl prodejní úspěch, do Bradavic se vydaly miliony hráčů

Monika Kočicová

Monika Kočicová

9. 1. 2024 13:15

Vývojáři se pochlubili počtem prodaných kopií za minulý rok. Do Bradavic se vydaly miliony hráčů.

Reklama

Společnost Warner Bros. Games oznámila, že se v roce 2023 prodalo 22 milionů kopií Hogwarts Legacy, z toho dva miliony se připsaly jen během prosince. Zpráva o prodejních úspěších hry přichází spolu s novým rozhovorem pro magazín Variety, v němž prezident společnosti David Haddad pochválil vydání hry a vývojáře, kteří za ní stojí.

Hogwarts Legacy 2 je údajně ve vývoji
i Zdroj: Avalanche Software

Hogwarts Legacy 2 je údajně ve vývoji

Úspěšné RPG Hogwarts Legacy by se údajně mohlo dočkat druhého dílu. S informací přišel respektovaný leaker na platformě X.

4. 9. 2023 19:00

„Harry Potter ožil pro hráče novým způsobem. Mohli být sami sebou v tomto světě i příběhu,“ řekl Haddad. „Studio Avalanche dosáhlo svého cíle, a právě proto hra tak dobře rezonovala a zůstává nejprodávanějším titulem roku v celém odvětví,“ doplnil. Dále uvedl, že všichni jsou nesmírně hrdí na dosažení přední příčky na světovém herním trhu.

Ačkoliv Hogwarts Legacy je nejlépe prodávaným titulem roku 2023, a mezi kritiky i hráči byl velmi pozitivně přijat, nepodařilo se hře získat žádné významné ocenění. To ale nejspíš nemusí tvůrce trápit, jelikož se do historie jistě zapsali právě prodejními úspěchy. Připomeneme, že například v prvních dvou týdnech po vydání se prodalo přes dvanáct milionů kusů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama