Its joever sebrali mapu Enterprise, eco chálks se dotáhli zpět na čelo
Esport Valorant Článek Its joever sebrali mapu Enterprise, eco chálks se dotáhli zpět na čelo

Its joever sebrali mapu Enterprise, eco chálks se dotáhli zpět na čelo

Aleš Pelc

Aleš Pelc

13. 9. 2023 11:00

Poslední týden právě probíhající Grunex Challenge nabídne hned čtyři hrací dny. V úterý proběhl první z nich, kde se pět zbývajících celků snažilo vylepšit své pozice před závěrečným, pátým kolem skupinové fáze.

Reklama

Do finálového týdne čtvrté sezóny Grunex Challenge nevkročili Enterprise vůbec šťastně. Vyšlápli si na ně hráči z its joever a loňské vítěze zaskočili na Havenu. Mix po polovině soupeřova map picku vedl 10:2 a byl blízko zrušení neporazitelnosti červenobílého celku. Enterprise sice několik kol stáhli, ale především PataGod a Enrik se ve finiši postarali o vedení outsiderů v sérii výsledkem 13:8.

Druhá mapa Lotus měla úplně opačný vývoj. Tentokrát pracovali s osmibodovým náskokem favorité a po prvním plném nákupu za defenzivní stranu si došli pro srovnání série na 1:1 výhrou 13:4. Rozhodovalo se na Fracture, která nabídla řadu zapeklitých situací. Poločasové skóre 7:5 mírně nahrávalo červenobílým, its joever se ale v mžiku dotáhli a do konce základní hrací doby nezískal ani jeden tým dvoubodové vedení. V úvodu prodloužení byla na koni Juggerova pětka, nejblíž ukončení zápasu byl PataGod, kterému za stavu 13:12 až Cantzer v posledním momentu odepřel Ace a 1v4 clutch. S postupem času Enterprise sílili, až nakonec proměnili svůj druhý mečbol v 32. kole. Obhájci titulu tak nadále zůstávají stoprocentní, poprvé ve skupině ale prohráli mapu.

S polovinou 10:2 začalo i druhé utkání čtvrtého hracího dne. Eco chálks na mapě Pearl utekli KARMĚ za bránící stranu díky skvělým výkonům svých duelistů, Lukyho a xitshi. Ofenzíva SHOUTyho pětky sice poté drhla, vedoucí celek se však k potřebným třem kolům postupně prokousal. Na následném Ascentu nasadily týmy ostré tempo a střetnutí probíhalo velice svižně. Obě strany si střídaly několikakolové výherní série, přičemž se ale o krok napřed celou dobu drželi eco chálks. Z nepříjemného stavu 11:6 snížila KARMA na 11:10, poslední kola ale opět patřila sestavě okolo SHOUTyho a ta si připsala vítězství 13:7; 13:10. 

Třetí utkání se neodehrálo a neodehraje se ani ve čtvrtek, sekce FLY5 Esports se totiž rozhodla ze soutěže odstoupit. Její utkání s random dogs a eco chálks jsou tak zkontumovány. 

Ve čtvrtek v 17 hodin se na streamu rozhodne o posledním účastníkovi Play-off. Its joever i random dogs mají indenticky tři body a aktuálně se dělí o čtvrtou pozici. Jejich osudy tedy zpečetí až závěrečné kolo. Finálový zápas skupinové části obstarají Enterprise s KARMOU. Celek bez organizace bude cílit za vylepšením svého seedu pro vyřazovací boje, jinak ale mají obě strany už postup zajištěný.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama