Skupinová část se přehoupla do druhé poloviny. Enterprise a KARMA jsou stále stoprocetní
Esport Valorant Článek Skupinová část se přehoupla do druhé poloviny. Enterprise a KARMA jsou stále stoprocetní

Skupinová část se přehoupla do druhé poloviny. Enterprise a KARMA jsou stále stoprocetní

Aleš Pelc

Aleš Pelc

9. 9. 2023 15:43

Po třech odehraných kolech se v čele skupinové části Grunex Challenge drží dva celky. Ty už mají jistotu místa v semifinále. Jak se k této situaci dospělo a kdo má nejblíže ke zbývajícím postupovým pozicím?

Reklama

Grunex Challenge se pomalu blíží k vyřazovacím bojům. Po třetím týdnu už k Play-off zbývá odehrát jen dvě kola skupinové fáze. Po dvou kolech byla tabulka jednoznačně rozdělena, vrchní trojice seděla na šesti bodech, ta spodní měla nulu. Změnilo se něco ve čtvrtek? 

V pozdním odpolední SHOUTyho mix eco chálks vyzval loňské vítěze z Enterprise. Oba celky byly do té doby neporažené, což nazačovalo zajímavý duel. Ten hráči doručili už na úvodním Havenu. V poslepovaných sestavách, na jedné straně s Lukym a Pekou místo marteena a xitschi, na druhé s novým náhradníkem Rousikem za stále chybějícího alexiiika, se týmy  přetahovaly o každé kolo první poloviny. Díky jejímu lepšímu začátku i konci byli ve vedení 7:5 eco chálks, na útok útok od Enterprise ale nebyli vůbec připraveni. Střelci v červenobílém předvedli dokonalou ofenzívu, v jejíž čele stál Minny s neuvěřitelnými 33 fragy na kontě. Cantzerova pětka se dostala do vedení výsledkem 13:7. 

Následující Fracture se stala dosud nejdéle hranou mapou v soutěži. Ani jeden z celků se v jejím průběhu neprobojoval k náskoku většímu dvou bodů, což i přesně vyjadřovalo vyrovnanost tohoto souboje. K nadějnému vedení se ve finiši základní hrací doby prokousali eco chálks, své dva map pointy však nedokázali využít a šlo se do prodloužení. Svou druhou příležitost na ukončení zápasu naopak zužitkovali úřadující mistři ve 110. minutě a stanovali konečné skóre 19:17. Souboj o čelo tak zvládli Enterprise

Stejnou pozici sdíleli i its joever a FLY5. Sekci východočeské organizace se nevydařil vstup ani do třetího utkání a podepsalo se to na vývoji první mapy. Mix se dostal do brzkého úniku, který proměnil v rychlé třicetiminutové vítězství. Na své vybrané mapě Lotus už se FLY5 aspoň na pár kol ujali vedení, zužitkovat ho ale nedokázali. Rozdílový hráč totiž stál na straně its joever. Fejkix během zápasu nasbíral 31 fragů a s jeho pomocí si Juggerova pětka mohla připsat první body do tabulky. 

Třetí kolo uzavřelo střetnutí KARMY s random dogs. Druzí zmínění prošli kvalifikací s vysokými ambicemi a velkým očekáváním, ve skupinových duelech však stále hledají formu. Lepší to nebylo ani tentokrát. Celky vedli vyrovaný souboj, Hitchův mix však v závěru mapy Pearl opět odpadl a KARMU to povzbudilo k ještě přesnější hře. Dandova parta se precizně vypořádala s defenzívou na Ascentu a díky ní utekla na rozdíl šesti bodů. Následně už bylo potřeba jen náskok proměnit v ukončení mapy, což se během dalších osmi kol  podařilo. KARMA se tak s další vyhranou sérií 13:8 a 13:7 nadále drží v čele tabulky společně s Enterprise.

Do čtvrtého týdne v úterý nastoupí Enterprise už s jistotou postupu do Play-off, jejich soupeři its joever o místo v top4 stále bojují. To se však odehraje mimo zraky diváků. Ve vysílání bude souboj dvojice ze spodu tabulky, FLY5 Esports proti random dogs. Vítězové budou mít stále šanci na postup, poražení ji definitivně ztratí. V závěru dne bude KARMA hájit svou dělenou první příčku proti eco chálks, kteří si potřebují spravit chuť po čtvrteční porážce.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama