Kdo je Mikýř a kolik vydělává?
i Zdroj: Wikipedia - Show Jana Krause, CC BY 3.0
Zajímavosti Článek Kdo je Mikýř a kolik vydělává?

Kdo je Mikýř a kolik vydělává?

Michal Komprda

Michal Komprda

6. 3. 2024 12:50

Martin Mikyska alias Mikýř je známý youtuber, který tvoří humorná, ale i seriózní videa. Ta se vyznačují rychlým střihem a častým používáním metody klíčování. V poslední době se ve videích zaměřuje primárně na odhalování podvodů či nebezpečných praktik. Stal se také účastníkem reality show Survivor.

Reklama

Kdo je Mikýř?

Martin Mikyska se dříve věnoval primárně snowboardingu, ve kterém dosáhl až na titul mistra České republiky ve slopestylu. Už v minulosti natáčel zábavná videa, věnoval se v nich ale primárně komunitě snowboardistů. Poté začal tvořit zábavný pořad Mikýřova úžasná pouť internetem pro internetovou televizi Malltv. Pořad se stal téměř okamžitě virálním hitem a přes noc udělal z Mikýře známou celebritu. Později ukončil spolupráci s internetovou televizí a začal budovat vlastní kanál na Youtube.

Jeho humor je sarkastický, ironický a plný nadsázky. Mikýř si získal srdce fanoušků svou autenticitou a nebojácnou upřímností. Jeho tvorba je zábavná, ale zároveň nutí k zamyšlení.

Mikýř a Shopaholic Adel

Do své tvorby přidal několik dalších formátu, jedním z nich jsou například živé streamy nebo MÚPI TALK, které sám označuje jako „lidské rozhovory s velice lidskými hosty.“ Nejznámějším z nich je rozhovor s kontroverzní internetovou influencerkou vystupující pod přezdívkou Shopaholic Adel. Rozhovor s ní se nesl v duchu bizarních otázek, na které se Shopaholic Adel snažila co nejlépe odpovědět.

Celý nápad na rozhovor vznikl na základě zprávy, kterou údajně Shopaholic Adel Mikýřovi poslala. V ní ho požádala o účast v jeho podcastu s tím, že by to přineslo velkou sledovanost. A měla pravdu, rozhovor má více než 1,5 milionu přehrání. Reakce na rozhovor se lišily. Někteří diváci Mikýře chválili za jeho humorný a ironický přístup, jiní ho kritizovali za to, že Shopaholic Adel znemožňoval svými otázkami.

Mikýř zdůrazňuje, že se snažil o zábavný a ironický rozhovor, nikoliv o urážku Shopaholic Adel.

Mikýř a Jordan Haj na Cenách Anděl

V roce 2022 Mikýř prokázal svůj talent i jako moderátor, když přijal roli moderátora na udělování Cen Anděl. Během jeho vystoupení parodoval známou kauzu Willa Smithe, který dal přímo na pódiu facku moderátorovi Oscarů, který si utahoval z choroby, kterou trpěla jeho žena. Mikýř při moderování použil stejnou hlášku, jako Hollywoodský moderátor. Na to konto vstal z publika Jordan Haj a Mikýře políbil.

Mikýř a Forbes

Mikýř se objevil v žebříčku Forbes v roce 2023. Do kategorie 10 nejlépe vydělávajících youtuberů a streamerů se ale nedostal a populární magazín ho zařadil do kategorie „Honorable Mentions“ mezi další tvůrce jako je Petr Mára, Anna Sulc nebo Bára Votíková.

Kolik vydělává Mikýř?

Právě podle magazínu Forbes si Mikýř přijde ročně na 9 milionů korun. Jako jeho významné partnery zmiňuje magazín firmy CZC, Českou spořitelnu či Kaufland, kteří generují více než polovinu Mikýřova příjmu.

Mikyska vydělává také prostřednictvím platformy HeroHero, kde si ho měsíčně předplácí 1 235 odběratelů. Měsíční předplatné stojí 7 euro. Jednoduchou matematikou lze tedy vypočítat, že si bavič jen z této platformy přijde na 8 645 euro měsíčně, což je v přepočtu na české koruny něco přes 200 tisíc korun.

Dalším zdrojem příjmu je bezpochyby eshop, kde nabízí tradiční předměty jako jsou trička nebo mikiny, ale také vlastní deskovou hru nebo sběratelskou kartu.

Mikýřův věk

Narodil se v Chrudimi v roce 1994. Mikýř tak 29. února 2024 oslavil své 30. narozeniny.

Mikýř v Survivor 2024

Všudypřítomného Mikýře najdeme také v reality show Survivor 2024. Stal se součástí VIP kmene Titánů oděných v červené barvě.

Mikýřova strategie přežití je poněkud neobvyklá. Místo budování spojenectví a shromažďování zásob se dle rozhovorů chystá „ujídat jídlo a tropit zlo.“ Zdá se, že se chystá vnést do hry chaos a pobavit tak diváky i spoluhráče.

Mikýř v Survivoru: Když seš streamer, tak okrádáš děti o peníze
i Zdroj: Grunex.com

Mikýř v Survivoru: Když seš streamer, tak okrádáš děti o peníze

Internetová celebrita a jeden z nejznámějších youtuberů a streamerů dnešní doby Martin Mikyska alias Mikýř je v reality show…

7. 3. 2024 07:00

Na jeho hlavu už se ale snáší první kritika. Jeho kmen se po neúspěchu v soutěži o imunitu musel odebrat na kmenovou radu, ze které Mikýř prostřednictvím manipulace ostatních členů kmene udělal prvotřídní divadlo. Svoji individuální imunitu, která ho před vyřazením chránila a díky které mohl nominovat účastníka do vyřazovacího duelu, totiž předal jinému členovi kmene, který o celé akci věděl a Mikýře následně na jeho žádost do duelu nominoval. Mikýř už v tu dobu věděl, pro koho bude kmen hlasovat a kdo bude tím pádem jeho soupeřem v duelu. V duelu musel řešit logickou hádanku. Nakonec se mu podařilo vyřešit ji jako prvnímu a z duelu se tak vrátil vítězně, souboj ale nebyl vůbec jednoznačný. Toto počínání Mikýře v reality show tak vyvolalo otázky, zda bere boj o přežití v soutěži vážně a zda si z ní neděla vlastní show.

Pokud by Mikýř v Survivoru zvítězil, s výhrou by se dle jeho slov nemazlil. „Zapálil bych ji,“ prohlásil s humorem sobě vlastním.

Proč se Mikýř přihlásil do Survivoru? Pokud Mikýře znáte, nepřekvapí vás jeho vtipná nic neříkající odpověď na tuto otázku. Mikýř svoji účastí v Survivoru údajně chce všem dokázat, že „je schopný se opálit.“

Mikýř a Marek Kaleta alias Revolta

Mikýř se zaměřuje na kritiku youtuberů, kteří zneužívají důvěru svých fanoušků pro vlastní prospěch. Jedním z takových je z jeho pohledu Marcus Revolta (Marek Kaleta), youtuber z Ostravy. Revolta pořádá motivační semináře a přednášky, které slibují recept na úspěch.

Mikýř kritizuje Revoltův multi-level marketing (finanční pyramidové schéma), kdy se fanoušci musí platit za registraci do jeho projektů. Mikýř nerozporuje Revoltův dřívější přínos v podobě motivace ke cvičení nebo jeho hudební dráhu, nesouhlasí však s jeho současným směřováním, které vnímá jako neetické a zneužívající.

Mikýř tak svým působením otevírá důležitou otázku zodpovědnosti youtuberů a varuje před těmi, kteří se snaží zneužít důvěry svých fanoušků pro osobní zisk.

Mikýřovi Marcus dlouhodobě nemůže přijít na jméno, a to především kvůli jeho reakčním videím, ve kterých se Mikýř snažil zpochybnit některá Kaletova tvrzení.

Za to si Mikyska od Kalety vysloužil přezdívku „Martin Pičiska“. Marcus dále kritizuje Mikýřovy neúspěšné snahy o popularitu na Facebooku, kde prý nikoho nezajímal a proto tam už není aktivní.

Mikýř a snowboarding

Martin Mikyska už od mala zkoušel různé sporty, ale nakonec ho nejvíce uchvátil snowboarding. V devíti letech se poprvé postavil na start závodu v Česku a v pouhých čtrnácti už reprezentoval naši zemi v juniorské reprezentaci.

V roce 2015 se Mikýř zúčastnil zimní univerziády v Sierra Nevadě ve Španělsku. Tam si vybojoval skvělé 3. místo v disciplíně slopestyle a 8. místo na U-rampě. O dva roky později na univerziádě v Šymbulaku v Kazachstánu svůj bronz v slopestylu obhájil a navíc přidal i bronz v Big Airu. V roce 2019 pak dosáhl dalšího pěkného umístění, když na univerziádě v Krasnojarsku obsadil v slopestylu 5. místo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama