Největší Dota 2 turnaj The International započne už tento týden
i Zdroj: Valve
Esport Dota 2 Článek Největší Dota 2 turnaj The International započne už tento týden

Největší Dota 2 turnaj The International započne už tento týden

Michal Mašika

Michal Mašika

10. 10. 2023 17:50

Na světě neexistuje snad žádný Dota fanoušek, který by alespoň letmo neslyšel o The International, turnaji, který každoročně uzavírá kompetitivní sezónu a všem zúčastněným týmům, které si své místo v průběhu roku vydřely, dovolí poprat se o nemalou finanční odměnu. Tento rok půjde téměř o 69 milionů Kč.

Reklama

Dvanáctý ročník tohoto prestižního turnaje si pro nás připravil hned několik změn ve formátu. The International je nově rozdělen do třech fází, které se odehrají vždy koncem týdne, pro zajištění co největší sledovanosti. 

První, skupinová fáze, proběhne během 12.-14. října. Rozdělí všech dvacet zúčastněných týmů do čtyřech skupin po pěti, kde se mezi sebou jako již tradičně utkají v sériích nejlepší ze dvou. Poslední tým z každé skupiny se následně s turnajem rozloučí.

Ve druhé fázi, datované na neděli 15. října, se pak mezi sebou utká zbylých 16 týmů v sériích na dvě vítězné hry, do kterých budou nasazeni podle svého umístění ve skupinách. Výsledky těchto sérií pak určí jejich výchozí pozice v následující fázi.

Třetí a poslední fáze zahrnuje klasickou vyřazovací část, známou z předchozích ročníků The International. Jedinou změnou je rozdělení na dvě části, pojmenované “Playoffs” a “The International”, přičemž každá z nich se odehraje vždy o víkendu ve dnech 20.-22. října a následně 27.-29. října.

Největší Dota 2 turnaj The International započne už tento týden
i Zdroj: Liquidpedia

Nejprestižnější Dota 2 turnaj se ani tentokrát neobejde bez československého zastoupení. V barvách severoamerického týmu Shopify Rebellion nastoupí český hráč Jonáš “SaberLight” Volek, zatímco slovenskou vlajku bude hájit Oliver “Skiter” Lepko, kterého jakožto obhájce titulu z minulého ročníku uvidíme opět pod křídly Tundra Esports. 

Oba manšafty mají rozhodně šanci na vítězství, konkurence však nebude malá. Východní Evropa se zejména díky výkonům týmu Spirit a BetBoom prezentuje jako nejsilnější region a pomýšlí na zisk třetího titulu z The International.

Opomenout ale nelze ani Gaimin Gladiators a tým Liquid ze Západní Evropy, kteří jasně dominovali na každém Majoru tohoto roku. Z jižních regionů pak mohou o titul bojovat i týmy Evil Geniuses a Talon Esports, které v průběhu roku mnohokrát ukázaly, že mají na to utkat se se světovou špičkou. Ostatní týmy mohou spíše jen překvapit.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama