NEO se osvědčil, FaZe ho staví do role kouče na trvalo
i Zdroj: FaZe, NEO - IEM Sydney 2023 | Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek NEO se osvědčil, FaZe ho staví do role kouče na trvalo

NEO se osvědčil, FaZe ho staví do role kouče na trvalo

Michael Douša

Michael Douša

19. 11. 2023 19:20

Polská legenda Filip "NEO" Kubski se poprvé ukázal v roli kouče FaZe v červenci letošního roku, tedy před necelým půl rokem. Vzhledem k tomu, že v mezidobí vyhráli FaZe tři trofeje, zjevně dělá dobrou práci.

Reklama

A to se FaZe rozhodli odměnit. FaZe jsou tak oficiálně prvním týmem, který s někdejším polským střelcem uzavřel smlouvu o koučování, NEO totiž nikdy předtím v roli kouče nestál. Jeho zkušenosti se však nedají přehlédnout - má na kontě jeden z prvních CS:GO Majorů v domácích Katowicích a i přesto, že jeho poslední hráčská léta nebyla nejproduktivnější, ve svých nejlepších letech si s ním nechtěl zahrávat snad nikdo.

Ačkoliv jeho začátky v pozici kouče nebyly nejsilnější - na IEM Cologne a ESL Pro League Season 18 skončili ještě před čtvrtfinále, postupně se začali zlepšovat, přičemž jejich rapidní nástup urychlil příchod nové hry - Counter-Striku 2. Od té doby jsou FaZe na koni. Každý turnaj, kterého se doposud zúčastnili, vyhráli, a to jak na LAN, tak v online prostředí. 

Není ale jisté, na jak dlouho jeho smlouva je, o to víc, když FaZe Clan v tuhle chvíli obestírá spousta otazníků. Zůstane sestava spolu? Podle všeho je Russel “Twistzz” Van Dulken už jednou nohou z FaZe ven a má namířeno do Liquid. Budou vůbec moci zůstat pod FaZe? Vzhledem k tomu, že FaZe Clan odkoupí Gamesquare, který též vlastní Complexity, je dost dobře možné, že mateřská společnost tým jednoduše odprodá.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama