Tvůrci Ori pracují na temném No Rest for the Wicked
i Zdroj: Moon Studios
Gaming NRFRW Článek Tvůrci Ori pracují na temném No Rest for the Wicked

Tvůrci Ori pracují na temném No Rest for the Wicked

Josef Ventrča

Josef Ventrča

9. 12. 2023 14:00

Moon Studios svou sérií Ori dokázalo, že umí vytvořit nádherné, zábavné a originální hry, které dokáží být dojemné i beze slov. Tentokrát však pohádkový svět vymění za mnohem temnější prostředí v akčním RPG No Rest for the Wicked.

Reklama

Vývojáři z Moon Studios zkouší prorazit ve zcela nových vodách – doslova. Od metroidvania série Ori vyplouvají k akčním RPG v chystaném titulu No Rest for the Wicked. Ten opět bude v kouzelném, dalo by se napsat až v pohádkovém světě, ale mnohem víc temnějším a krvavějším.

Po odhalovacím traileru lze usoudit, že se hráči vydají do různých oblastí. Zatímco některé připomínají středověké evropské panství s hrady a obydlími kolem nich, tak jinde se objevují mořská pobřeží s potopenými loďmi. Jasné také je, že během putování narazíme na různé, skoro až děsivé příšery, které by se mohly objevovat v nejhorších nočních můrách. S nimi bude možné bojovat pomocí meče a nejspíš i kouzel.

Z některých záběrů je možné tvrdit, že tvůrci přesto vsadili i na osvědčené platformy, a lze si všimnout, že hráčem ovládaná postava se pohybuje přes překážky s kamerou podobně usazenou zboku či izometricky jako v Ori. Důležitá určitě bude i příběhová stránka, o které ale zatím nejsou bližší informace, pouze jsme mohli vidět, že období připomíná rovněž středověk, kde jsou čarodějové, šlechtici, rytíři a (zesnulí) králové.

První ukázka rozhodně představila nádhernou stylizaci, těžko ale soudit, jestli se jednalo například o záběry z cutscén. Nicméně některé pasáže nejspíš ukázaly, jak hra bude vypadat v ostrém provozu.

Brutalita v úžasné grafice. Hellblade 2 ukázal hratelnost
i Zdroj: Ninja Theory

Brutalita v úžasné grafice. Hellblade 2 ukázal hratelnost

Senua's Saga: Hellblade 2 bude temné i brutální, a zároveň úchvatně graficky zpracované. Tvůrci ukázali krátké video se…

8. 12. 2023 11:55

Na více informací si ale musíme ještě počkat. Vývojáři však slíbili, že 1. března 2024 odhalí víc. Na oficiálních stránkách dokonce pustili odpočet do události nazvané Wicked inside.

No Rest for the Wicked je již nyní možné přidat do seznamu přání na Steamu a v digitálních obchodech konzolí PlayStation 5 a Xbox Series.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama