Riot přehodnotil rozhodnutí zpoplatnit změnu herního jména
i Zdroj: Riot Games
Gaming Článek Riot přehodnotil rozhodnutí zpoplatnit změnu herního jména

Riot přehodnotil rozhodnutí zpoplatnit změnu herního jména

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

24. 11. 2023 14:00

Zhruba před měsícem společnost Riot Games oznámila rozhodnutí o zpoplatnění změny jména ve hře. Pro League of Legends hráče by to nebylo téměř nic nového, ve Valorantu však do nedávna existovala možnost měnit si herní přezdívku úplně zadarmo. Výrazný odpor herní komunity však společnost donutil vycouvat a svůj plán přehodnotit.

Reklama

Není to tak dávno, kdy se na internetu objevily informace o návrhu Riot Games. V plánu bylo přepracovat systém změny herních přezdívek. V rámci tohoto systému by si hráči měli možnost své jméno změnit pouze jednou za rok a ještě by je to stálo 10 dolarů.

League of Legends hráči již podobnému systému čelili. Změna herní přezdívky je stála buď velké množství Modré Esence, nebo právě Riot Points, které se kupují za peníze. Hráči Valorantu však na něco takového zvyklí nejsou. Měnit jméno si mohli vždy úplně zadarmo a jediné co je omezovalo, byla 30denní čekací lhůta pro opětovnou možnost změny.

Vlna kritiky se na Riot Games snesla ze strany obou komunit. Po takovém nátlaku vydala společnost na své platformě X (dříve Twitter) krátké oznámení o zrušení svého rozhodnutí.

Od 20. listopadu je tak opět možnost si svou přezdívku měnit zadarmo. Čekací lhůta pro opětovnou změnu se však protáhla na 90 dní. Riot prodloužení okomentoval slovy, že nebylo nikdy záměrem, aby si hráči svá Riot ID měnili tak často. Přejí si aby jejich herní jména byla trvalým identifikátorem mezi přáteli a ve hře.

Společnost Riot Games tímto krokem ukázala, že své komunitě skutečně naslouchá a je ochotná vyslyšet její prosby. Jsme zvědaví jakých dalších změn a novinek se ještě ze strany Riot Games v reakci na svou komunitu dočkáme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama