Tvůrci GTA z Rockstar Games žalují spřátelené studio kvůli písmenu R
i Zdroj: Rockstar Games
Gaming Článek Tvůrci GTA z Rockstar Games žalují spřátelené studio kvůli písmenu R

Tvůrci GTA z Rockstar Games žalují spřátelené studio kvůli písmenu R

Monika Kočicová

Monika Kočicová

17. 1. 2024 11:05

Společnosti Rockstar, respektive Take-Two a Remedy se přou kvůli podobnému logu. Americký gigant podal žalobu. Spor působí zvláštně, jelikož obě studia momentálně spolupracují na remaku dvou dílů Maxe Paynea.

Reklama

Společnost Take-Two Interactive, vlastnící studio Rockstar Games, podala proti Remedy Entertainment žalobu na ochrannou známku kvůli svému logu, které je podle ní podobné logu Rockstaru a fanoušci by si jej mohli splést. Námitku poprvé podala už v září loňského roku. O sporu informoval server Respawnfirst.

Schyluje se k vývoji remaku série Max Payne. Pokračuje se i na Control 2
i Zdroj: Remedy Entertainment

Schyluje se k vývoji remaku série Max Payne. Pokračuje se i na Control 2

Studio Remedy promluvilo o postupu ve vývoji Maxe Payna i Control 2.

1. 11. 2023 19:55

Rockstar, který je známý především díky sériím GTA a Red Dead Redemption, i Remedy, jenž má ve svém portfoliu sérii Alan Wake či Max Payne, patří mezi kultovní jména, která se mezi hráči zapsala nejkvalitnějšími tituly všech dob, a je nejspíš nepravděpodobné, že by si je kdokoliv spletl. Přesto soudní tahanice vyvolala rozpor i mezi fanoušky. Ti upozorňují, že logo Remedy Entertainment neobsahuje ani ikonický symbol hvězdy společnosti Rockstar.

Zahraniční média se domnívají, že ze strany Take-Two může jít spíš o formalitu, nebo dokonce povinný krok, aby si udržela svou tvář a zavedené standardy. Je však zvláštní, že se k tomuto kroku uchýlila zrovna ve spojitosti s Remedy, které momentálně spolupracuje s Rockstarem na remaku prvních dvou dílů série Max Payne.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama