Rychlý konec The Day Before. Vydavatel vypne servery
i Zdroj: Fntastic
Gaming The Day Before Článek Rychlý konec The Day Before. Vydavatel vypne servery

Rychlý konec The Day Before. Vydavatel vypne servery

Josef Ventrča

Josef Ventrča

23. 12. 2023 11:15

Prosincová novinka The Day Before zcela zmizí z povrchu zemského. Chystá se vypnutí serverů, a hráčům se vrátí peníze. Vydavatel nechce mít se hrou nic společného.

Reklama

Vývojářské studio Fntastic stojící za letošním propadákem jménem The Day Before ukončilo svou činnost. I kvůli tomu v příspěvku na sociální síti X oznámilo, že rovněž se vypnou servery zmíněné hry, a to 22. ledna 2024, tedy po 45 dnech od vydání.

Uživatelé, kteří si titul zakoupili se ale nemusí bát, že by přišli o své peníze, jelikož vydavatel Mytona spolupracuje se Steamem, aby mohl vrátit peníze zákazníkům. Vypadá to, že společnost se nechce již nadále angažovat v hledání náhradního týmu, který by se o hru staral. Vzhledem k špatnému výsledku se ale nedá divit. Samotná obchodní platforma od Valve pak nabídla, že finance vrátí všem, kteří o to požádají.

Propadák roku

The Day Before bylo několik let poměrně sledovaným titulem. Nejprve se očekávalo, že by mohl být svým akčním survival zpracováním konkurencí pro The Division, po prvních záběrech však začaly kolovat spekulace, zda se nejedná o podvod, jelikož hráči si všímali až příliš podobných snímků připomínajících právě kooperativní střílečku od Ubisoftu, navíc se několikrát odložilo vydání. Až v letos prosinci se The Day Before dočkal vydání a… byl to absolutní propadák.

Kritika neustává. The Day Before je prý pouhý podvod
i Zdroj: FNTASTIC

Kritika neustává. The Day Before je prý pouhý podvod

V jednu chvíli nejžádanější hra na Steamu nyní čelí ostré kritice. I přes to, že byl vydán opravný patch, The Day Before…

13. 12. 2023 10:30

Ve zkratce bylo špatně vše, co se dalo pokazit, a uživatelé to dali velmi rychle znát negativními hodnoceními. Hra nijak neobstála ani v recenzích renomovaných serverů, například IGN udělil pouze jeden bod z deseti.

Přesto byl o hru překvapivý zájem, jelikož po ukončení oficiálního prodeje na Steamu se našli překupníci, kteří titul prodávali až za více než dvojnásobek ceny. O to zvláštnější bylo, že někteří lidé skutečně zaplatili třeba 100 dolarů za kopii. Nyní se jim sice nejspíš vrátí alespoň 40 dolarů, což byla původní cena hry, ale i tak možná budou svého rozhodnutí litovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama