Stavn a jabbi v novém kabátě - smlouva s Astralis podepsána!
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/Press-Gallery-Intel-Extreme-Masters-Dallas-2023-/i-xNhtMzN/A
Esport CS 2 Článek Stavn a jabbi v novém kabátě - smlouva s Astralis podepsána!

Stavn a jabbi v novém kabátě - smlouva s Astralis podepsána!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

24. 11. 2023 20:35

Po nekonečných procesech různého přesouvání do a pryč z hlavního týmu Heroic se finálně vyjasnili alespoň některé zprávy. Jakob "jabbi" Nygaard a Martin "stavn" Lund oficiálně odešli z Heroic a stávají se tak součástí hlavní sestavy Astralis.

Reklama

Oficiální prohlášení ohledně přesunu Jakoba "jabbi" Nygaarda a Martina "stavn" Lunda může být pociťováno jako tučná linka za jednou etapou momentální situace v esportu. Přestupem se vyjasňuje hned několik věcí ohledně situace v Heroic, Astralis a v evropské scéně. Taktéž se tím vyřešila jedna ze záhad toho, kdo se kam vrtne.

Noví příchozí ale dělají paseku v sestavě Astralis, kde byli na lavičku posunuti Johannese “b0RUP” Borupa a Christiana “Buzz” Andersena. Oba tito hráči jsou v Astralis méně než rok, b0RUP dokonce ani ne půl roku. Co s těmito dvěma bude dál, je zatím nejasné.

Martin “Stavn” Lund byl s Heroic přes čtyři roky, stejně jako například Casper “CadiaN” Møller, naopak Jakob “jabbi” Nygaard s tímto mužstvem byl pouze od poloviny minulého roku. Oba dva se společně s Heroic dostali do play-off hned několika eventů, mezi těmi například IEM Dallas 2023, BLAST.tv Paris Major 2023 či IEM Rio 2023. Taktéž vyhráli loňské BLAST Premier Fall Final 2022 a BLAST Premier Spring Final 2023. Jako tým tak byli společně s Heroic úspěšní.

Teď tyto dva čeká nová část jejich kariér, kdy budou hrát pro změnu s jinou legendou, například s Nicolaiem “device” Reedtzem, což je jednou z nejznámějších osobností CS esportu a je to čtyřnásobný výherce Majorů. 

Odchod dvou hráčů ale ještě nějak musí vyřešit Heroic, kteří právě dohráli svůj poslední event s CadiaNem a mají dvě místa, která v týmu nutně potřebují zaplnit. Kdo ale bude náhradou za chybějící hráče stále ještě není jisté.

Jak se bude stavnovi a jabbimu s novým mužstvem dařit určitě zjistíme zanedlouho, komunita od nich má vysoká očekávání.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama