Steam zaznamenal rekord v počtu vydaných her
i Zdroj: Vytvořeno pomocí AI
Gaming Článek Steam zaznamenal rekord v počtu vydaných her

Steam zaznamenal rekord v počtu vydaných her

Monika Kočicová

Monika Kočicová

4. 1. 2024 22:00

V digitálním obchodě Steam loni vyšlo rekordní množství nových her. Mnoho novinek vyšlo i na Nintendo Switch.

Reklama

Rok 2023 byl pro službu Steam dalším rekordním obdobím, protože na platformě společnosti Valve vyšlo více titulů než v kterémkoli předchozím roce. Podle SteamDB se v digitálním obchodě nově objevilo 14 531 her, tedy o zhruba dva tisíce titulů víc než v roce 2022. To podle serveru GamesRadar znamená, že denně vyšlo v průměru 39 titulů.

Nejhorší hra z roku 2023 nemá na Steamu žádné hráče
i Zdroj: Daedalic Entertainment GmbH

Nejhorší hra z roku 2023 nemá na Steamu žádné hráče

Letošní rok byl v herním světě plný úspěchů. Přesto se najdou i propadáky, které se nedočkaly ohlasů, které jejich tvůrci…

30. 12. 2023 15:20

Na enormní množství PC her zareagoval i analytik Mat Piscatella ze společnosti Circana. Ten na svém profilu na sociální síti X uvedl, že se v počtu vydaných her na druhém místě ocitla konzole Nintendo Switch, na kterou loni putovalo 2360 titulů.

Kritici se ale ozvali, že tento trend neznamená něco pozitivního. Jelikož na Steamu jsou velmi uvolněná pravidla pro vydávání her a neexistuje jakákoliv kontrola kvality, ročně se tak vyskytne obrovské množství nesmyslných projektů, které nemají pro zákazníky žádný užitek a jen znepřehledňují nabídku a devalvují její kvalitu. Podobně je na tom právě i Nintendo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama