Strategie od Xboxu chce sesadit z trůnu Civilizaci. Připomněla se ukázkou z hraní
i Zdroj: Oxide Games
Gaming ARA Článek Strategie od Xboxu chce sesadit z trůnu Civilizaci. Připomněla se ukázkou z hraní

Strategie od Xboxu chce sesadit z trůnu Civilizaci. Připomněla se ukázkou z hraní

Josef Ventrča

Josef Ventrča

23. 8. 2023 10:30

ARA: History Untold má být pokořitelem slavné série Civilization. Nejnovější trailer odhalil, čím chce zaujmout fanoušky 4X strategií.

Reklama

Chystaná 4X strategie ARA: History Untold se poprvé objevila na loňské ne-E3 během Xbox Games Showcase, jenže od té doby o ní nepadla již žádná další zmínka. To se změnilo až na letošním Gamescomu, kdy se během ceremoniálu Opening Night Live ukázaly v krátkém videu záběry z hraní. Sice se nejednalo o plnohodnotnou ukázku hratelnosti, ale přesto hráči dostali nějaké první střípky, aby si mohli udělat představu o designu titulu. Hra vyjde v roce 2024 na PC a bude i součástí předplatného PC Game Pass.

Na rozsáhlé strategii pracuje studio Oxide Games, které založili někteří bývalí tvůrci titulu Sid Meier's Civilization V. Není tedy divu, že i v případě ARA: History Untold se vývojáři velmi inspirovali svou předchozí prací, a proto i v tomto případě budou hráči budovat svou civilizaci zcela od píky, tedy začnou s primitivními kmeny jedné z několika kultur celého světa, kterou si vyberou, a postupně se budou vyvíjet až do současnosti či dokonce budoucnosti. 

Autoři slibují naprostou optimalizaci ekonomického systému řemesel, což znamená, že bude možné řídit každý detail, jako produkci jednoho mlýna, statistiky obyvatel města i kombinované zdroje celého národa. Uživatelé budou mít zcela volné ruce, a bude jen na nich a jejich rozhodnutích, jakým směrem se vydají, a jakého cíle dosáhnou.

Oznámeno Little Nightmares III. Hru bude možné hrát ve dvou lidech
i Zdroj: Bandai Namco

Oznámeno Little Nightmares III. Hru bude možné hrát ve dvou lidech

Bandai Namco a Supermassive Games odhalili další díl populární hororové plošinovky.

22. 8. 2023 20:12

Svět by měl být dynamický a jeho obyvatelé mají reagovat na každou změnu, ať už se jedná o války, nemoci, přírodní pohromy nebo míru bohatství. Jednou z možností také bude výběr historických slavných osobností, mezi kterými má být například George Washington nebo egyptská královna Nefertiti. Postavy mají své speciální osobnostní rysy a chování, což následně ovlivní i hratelnost, například spojenci či nepřátelé se k vám podle typu vůdců budou chovat odlišně.

Jak je u tohoto žánru zvykem, tak i zde lze očekávat tahovou hru. Tvůrci tvrdí, že akce a volby každého národa se volí současně, což vede k napětí, očekávání, jedinečným výsledkům a překvapivým zvratům v kampani. Osud lidí bude záviset na rozhodnutích hráčů a schopnosti předvídat další kroky protivníka, což prověří i vůdcovské schopnosti.

ANKETA: Má ARA: History Untold šanci překonat Civilizaci?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama