Česká streamerka opět vybírá peníze na charitu. Její předchozí sbírku řešila policie
i Zdroj: Ilustrativní obrázek - Freepik.com (s licencí, fotobanka)
Zajímavosti Článek Česká streamerka opět vybírá peníze na charitu. Její předchozí sbírku řešila policie

Česká streamerka opět vybírá peníze na charitu. Její předchozí sbírku řešila policie

Monika Kočicová

Monika Kočicová

20. 12. 2023 16:00

Česká streamerka Mayyya znovu zahájila kampaň s charitativním účelem. Někteří streameři ale varují, že její činnost může být pochybná, jelikož dosud se neví, kde skončily peníze z předešlé uspořádané sbírky. Dívka v minulosti čelila i policejnímu vyšetřování.

Reklama

Česko-slovenská Twitch scéna před Vánoci opět ožila. O pozdvižení se postarala streamerka Mayyya, která nyní uspořádala charitativní sbírku pro děti z dětského domova. „Za veškeré donaty (dobrovolné příspěvky diváků pozn. red.) z dneška nakoupíme v pátek dárky,“ uvedla influencerka ve včerejším příspěvku na své sociální síti, kde zároveň dodala, že předání proběhne 27. a 28. prosince.

Ačkoliv se její jednání může zdát štědré, její minulá charitativní sbírka s nejasným příjemcem peněz vrhá na celou událost stín pochybností. Mayyya tentokrát ani neuvedla, kterému dětskému domovu přesně má vybraná částka odejít. Na to upozornil i streamer DeeThane, který dále na svých sociálních sítích sdělil, že lidé jí i přes tuto skutečnost poslali již 10 tisíc korun. 

Experti zabývající se podvodnými charitami upozorňují, že by dárci měli znát přesný účel sbírky, to znamená i komu přesně se peníze zašlou, a nejlépe si i ověřit, že daná nadace skutečně spolupracuje s osobou, která údajně neziskovou činnost pořádá. Pro podvodníky je totiž snadné využívat situací, obzvlášť před Vánoci.

Pochybná sbírka po tornádu

Mayyya v roce 2021 vybírala údajnou sbírku pro pomoc lidem v oblastech postižených tornádem na jihu Moravy, kdy celkem od dárců vybrala 20 050 korun. Jenže se objevily detaily, které do sebe úplně nezapadaly, a tak ji lidé začali podezřívat, zda vybrané peníze skutečně odeslala slibované nadaci. Důkaz totiž nikdy neukázala a samotná organizace uvedla, že sumu nikdy neobdržela.

Agraelus a další streameři vybrali miliony na charitu
i Zdroj: Livestream Sazka NoRivals se svolením pořadatele

Agraelus a další streameři vybrali miliony na charitu

Ani ban nezastavil největší českou streamerskou hvězdu od vybrání milionového daru pro charitu. Společně s dalšími kolegy z…

16. 12. 2023 13:27
1

Streamerka se pak dle serveru Extra k situaci vyjádřila, že se sama stala obětí podvodu a peníze zaslala fiktivní nadaci, která zneužila situace. Ačkoliv se událostí zabývalo několik dalších lidí, co prověřovali veškeré stopy a údajné důkazy, nepodařilo se zjistit, kde je pravda. Případem se zabývala i policie, ale zpráva z výsledku vyšetřování dosud není známá.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama