Swani může s klidem pryč z G2, otěže břebírá TaZ!
i Zdroj: Photo credits: Adela Sznajder, DreamHack: ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Swani může s klidem pryč z G2, otěže břebírá TaZ!

Swani může s klidem pryč z G2, otěže břebírá TaZ!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

11. 12. 2023 20:28

Nejistota ohledně nového hlavního kouče pro G2 netrvala dlouho. Hned týden po tom, co Jan "Swani" Müller ohlásil svůj odchod, organizace ohlásila jeho nástupce. Tím má být polský Wiktor "TaZ" Wojtas, dlouholetý člen CS scény.

Reklama

Po týdnu nejistoty o tom, kdo by se tak asi mohl ujmout postu hlavního trenéra v jedné z nejznámějších německých organizací konečně přišla odpověď. Koučem by se po BLAST Premier World Final 2023 měl stát polský esport veterán Wiktor “TaZ” Wojtas. 

Minulý týden Jan “Swani” Müller oznámil, že s osobních a dost možná hlavně rodinných důvodů se rozhodl odstoupit ze své pozice a věnovat se domáckému životu na dobu neurčitou. 

Jeho nový nástupce sice oficiálně trénovat bude až po BLAST Premier World Final 2023, ale s týmem pojede již na tento event do Abu Dhabi, aby mohl podpořit Swaniho a zároveň se lépe podívat na to, jak tým funguje. 

Wiktor “Taz” Wojtas není ani novým, ani neznámým jménem v esportu. Jeho nejvýznamnější prací bylo jeho místo hráče ve Virtus.pro v letech 2014-2018, se kterými dosáhl mnoha věcí. Narozdíl od G2 také vyhrál Major, konkrétně EMS One: Katowice 2014. I přesto, že to je jeho jediným doposud vyhraným Majorem, rozhodně to není jeho jediná dosavadní trofej. S Virtus.pro toho za svou kariéru vyhrál více, například DreamHack Masters Las Vegas 2017 nebo ESL ESEA Dubai Invitational 2015. 

Jako kouč je ale stejně nezkušený jako Swani, veškeré jeho zkušenosti přichází z jeho pohledu jakožto hráče. Jeho hráčská kariéra trvala necelých deset let a na jaře tohoto roku přešel do hráčského důchodu, na scénu se vrací zpět v trošku jiném kabátě. Fanoušci tak mohou pouze doufat, že se G2 bude s TaZem dařit stejně dobře, či lépe, než se Swanim. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama