Team Spirit podruhé vítězí na The International
i Zdroj: Team Spirit
Esport Dota 2 Článek Team Spirit podruhé vítězí na The International

Team Spirit podruhé vítězí na The International

Michal Mašika

Michal Mašika

30. 10. 2023 13:30

Letošní The International je u konce a my známe jeho vítěze. Stali se jím historicky podruhé hráči týmu Spirit, kteří si pouze s výměnou jednoho hráče znovu došli po pověstnou trofej Aegis of the Immortal.

Reklama

Ve finálové sérii se východoevropské jedničce postavili západoevropští Gaimin Gladiators, kteří ovládli první polovinu kompetitivní sezóny a odnesli si titul z každého Majoru. Ještě tentýž den si v semifinálové sérii poradili s čínskými LGD Gaming, kteří je sice na první mapě poněkud potrápili, nakonec ale padli v poměru 0-2 a museli se spokojit se třetím místem.

Spirit ale rozjeté gladiátory, kteří slavili šesté vítězství v sérii v řadě, poměrně rychle zastavili. Během celého trvání první mapy nedosáhli Gaimin Gladiators dosáhnout na větší, než tisícovou výhodu ve zlaťácích a Spirit si v rychlém tempu došli pro první vítězný bod. Nejinak tomu bylo i na druhé mapě, která sice přinesla o něco více vyrovnanou úvodní fázi hry, nakonec se ale kontrola zápasu opět překlenula na stranu Spirit.

Třetí mapa vypadala pro Gaimin Gladiators nejvíce nadějně. Dokázali nabrat velkou výhodu již v samém začátku zápasu a vše nasvědčovalo tomu, že se dočkáme další rekordně krátké mapy. Spirit ale ukázali, že Dotu umí hrát i z deficitu a do zápasu se dokázali vrátit a následně jej i vyhrát. Finále tak ovládli jasným poměrem 3-0 a všichni fanoušci, jenž očekávali dlouhou a vyrovnanou bitvu, tak byli zklamaní.

Kromě samotné trofeje, s níž se pojí určitá prestiž, si Spirit odnesli i rekordně malou, avšak stále solidní sumu peněz v hodnotě 32 milionů Kč. Také se stali teprve druhou organizací, která na The International zvládla zvítězit více než jednou. Něco takového se doposud povedlo pouze OG, kteří The International ovládli v letech 2018-2019.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama