Team Spirit zabojuje o druhý Aegis
i Zdroj: Valve
Esport Dota 2 Článek Team Spirit zabojuje o druhý Aegis

Team Spirit zabojuje o druhý Aegis

Michal Mašika

Michal Mašika

29. 10. 2023 17:14

Letošní The International se pomalu chýlí ke svému konci a na turnaji již setrvávají jen ty nejlepší týmy. V průběhu druhého hracího dne finálového víkendu se mezi sebou utkala šestice sestav, z níž pouze tři mohly postoupit do posledního hracího dne.

Reklama

Team Liquid vs Gaimin Gladiators - 1:2

Tento souboj dvou západoevropských celků jsme v průběhu roku viděli již nespočetněkrát. A ať už z jejich vzájemného klání vzešel jako vítěz kdokoli, téměř vždy šlo o vyrovnanou řežbu. Nejinak tomu bylo i v tomto duelu na The International, zejména pak na první mapě, kde se Liquid podařilo vrátit do hry po nepovedené rané fázi. 

Série ale s každou další mapou sklouzávala více a více pod kontrolu Gaimin Gladiators, kterým se nakonec v poměru 2:1 povedlo zvítězit. Všem tak ukázali, že dokázali znovu nalézt svou ztracenou formu a stali se jediným přeživším západoevropským celkem na The International.

Azure Ray vs BetBoom - 2:1

Druhé utkání přineslo první porovnání sil východoevropského týmu s Čínou v rámci vyřazovací části. BetBoom, kteří během skupinové fáze vypadali jako jeden z nejsilnějších týmů, si s Azure Ray během The International již jednou hravě poradili. Dlouhé prvoligové turnaje jsou ale často o adaptaci a nešlo tedy o velké překvapení, když si Azure Ray pro líté bitvě došli pro vítězství na první mapě. BetBoom přesto dokázal vrátit úder a ve druhé mapě jim k vítězství stačilo pouhých 32 minut. Sérii ale nakonec otočit nezvládli a v rozhodující mapě opět kraloval čínský celek. Východní Evropa, která se před turnajem prezentovala jakožto nejsilnější region, tak přišla i o svého třetího zástupce.

Team Spirit vs LGD Gaming - 2:0

Třetí duel byl svou historií ten bezpochyby nejzajímavější. Východoevropští Spirit i čínští LGD Gaming se spolu střetli v pověstném finále The International v roce 2021 a ještě dlouhou dobu poté byli považováni za nejlepší týmy světa. Po krátkém období, kdy se ani jednomu z týmů příliš nedařilo, se měli znovu utkat v horní části pavouka, jako dva jednoznačně nejlepší týmy na turnaji.

Přestože jsme se nakonec nedočkali třetí mapy, minimálně v té první jsme byli svědky vyrovnaného a napínavého klání, ze kterého si nakonec první vítězný bod odnesl tým Spirit. Ten si poté v o něco jednoznačnějším tempu došel i pro druhou výhru a posunul se tak do finále celého The International.

Gaimin Gladiators vs Azure Ray - 2:0

Poslední utkání bylo z celého dne i to vůbec nejrychlejší. Gaimin Gladiators si po porážce Liquid doslova smlsli na Azure Ray, kteří pro ně zcela jednoznačně byli mnohem lehčím soupeřem. Ani jedna mapa totiž nepřekročila hranici 25 minut. Gaimin Gladiators se tak stali posledním postupujícím týmem do finálového hracího dne.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama