Tentokrát vážně. Yay se přidává do Valorant týmu Disguised Toasta
Esport Valorant Článek Tentokrát vážně. Yay se přidává do Valorant týmu Disguised Toasta

Tentokrát vážně. Yay se přidává do Valorant týmu Disguised Toasta

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

12. 4. 2023 16:55

Hvězda Valorantu po pauze přechází ze scény tier 1 do tier 2.

Reklama

O velkých plánech amerického streamera Disguised Toasta, který se proslavil hlavně díky schopnostem v Hearthstonu a Among Us, jsme vás informovali již v předešlých článcích, kdy po vytvoření profesionálního týmu, který hraje severoamerické Challengers, založil také dívčí tým, který si zasoutěžil v Game Changers. Takové velké kroky s sebou samozřejmě nesou určité obtíže, dívčí tým Disguised GC totiž z turnaje již vypadl a kvalifikovat se bude moct zase až za několik měsíců. K tomu jeho mužský tým nedávno opustil hráč Exalt, a posledních pár zápasů s týmem tak musel odehrát náhradník riku. To také mohlo být jednou z příčin, proč DSG vypadli z Mid-Season Face Offu hned na začátku, a s FaZe Clan se tak dělí o předposlední až poslední místo.

Nic ale ještě není ztraceno. Počínaje 18. dubnem začíná druhý Split, který bude trvat měsíc, a mimo jiné týmy z prvního Splitu tam uvidíme také tým Disguised, tentokrát v nové sestavě. Toast na Twitteru napínal, že se jim konečně podařilo najít nového stálého hráče, a ten nám již byl prostřednictvím videa oznámen!

Zde je video yaye, ve kterém příchod do týmu oznamuje:

Yay se po oznámení franšízovaných týmů ve Valorantu přidal ke Cloud9, se kterými také odehrál LOCK//IN. Na začátku března však Cloud9 oznámili, že yay tým opouští kvůli problémům s rozdělením rolí v týmu, a později Cloud9 opustil také hráč vanity. Yay je považován za nejlepšího hráče minimálně na poli severoamerického Valorantu a je také pravděpodobně jedním z nejlépe placených hráčů ve Valorantu. Jelikož je VCT v plném proudu, se tak pro něj stalo prakticky nemožné přidat se do dalšího tier 1 týmu jednak kvůli pravidlům VCT, jednak kvůli již zaběhnutým sestavám týmů, ale také kvůli tomu, že si organizace pravděpodobně nemůžou dovolit ho platit. 

Toast pak jako aprílový žertík na Twitteru Disguised ohlásil, že propouští všechny své hráče, aby si mohl platit yaye, který bude jediným členem týmu. Tento tweet se snad ani nedal brát vážně a o to méně proto všichni čekali, že se yay nakonec opravdu jedním z hráčů týmu Disguised stane.

Tentokrát vážně. Yay se přidává do Valorant týmu Disguised Toasta

Toast se o svém velkém kroku v esportu rozmluvil také v rámci rozhovoru s žurnalistou Georgem Geddesem. Toast uvedl, že se mu nejprve ozval sám yay po odchodu z Cloud9, aby mu popřál štěstí ve vedení organizace. Konverzace mezi stranami nakonec povedla k dohodě o vstupu yaye do týmu. Toast také zdůraznil, že je pro něj mimo finanční stránku důležité poskytnout hráčům platformu, na které můžou předvést svůj talent a dál se rozvíjet.

Yay se ke svému kariérnímu kroku vyjádřil také na svém streamu. Konkrétně vyjádřil radost nad tím, že opět může hrát kompetitivní Valorant namísto rankedu a ačkoli by chtěl spíše hrát v partnerské lize Valorantu, tedy na té nejvyšší úrovni, pokusí se stejně udělat vše pro to, aby Disguised skrz Challengers a Ascension dostal až do VCT následujícího roku. Z vyjádření Toasta i yaye vyplývá, že smlouva mezi nimi je poměrně volná, a yay by tedy mohl přestoupit do jiného týmu, pokud by si tak přál.

Ačkoli dívčí tým Toasta nedokázal postoupit v Game Changers dál, byl debut tohoto týmu i tak úspěšný – díky Toastovi Game Changers totiž zaznamenaly mimořádně velkou sledovanost, a jinak to určitě nebude ani s Challengers, ve kterých yaye poprvé uvidíme přibližně za týden. O tom, jak si bude pod záštitou Disguised vést, vás určitě zase brzy budeme informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama