Sony potvrdilo remaster The Last of Us Part II. Pro majitele PS4 verze bude za hubičku
i Zdroj: Sony
Gaming TLOU II Remastered Článek Sony potvrdilo remaster The Last of Us Part II. Pro majitele PS4 verze bude za hubičku

Sony potvrdilo remaster The Last of Us Part II. Pro majitele PS4 verze bude za hubičku

Josef Ventrča

Josef Ventrča

18. 11. 2023 13:30

Sony oficiálně potvrdilo vydání remasteru The Last Of Us Part II začátkem příštího roku. Fanoušci se mohou těšit na lepší grafické rozlišení i zbrusu nový herní režim a mise. Majitelé původní verze ocení levný upgrade.

Reklama

Společnost Sony oznámila, že The Last Of Us Part II obdrží remasterovanou verzi na konzoli PlayStation 5 již 19. ledna 2024. Kritiky oceněnou kampaň bude možné odehrát v lepším grafickém provedení, a kromě ní titul nabídne i roguelike režim a nové mise, které se do původní hry nedostaly.

Nejhorší PC port všech dob? Steam vrací peníze za The Last of Us

Nejhorší PC port všech dob? Steam vrací peníze za The Last of Us

Steam údajně začal přijímat vratky PC verze The Last of Us Part I za upravených podmínek.

2. 4. 2023 12:27
1

Nejviditelnějšími změnami remasteru budou zajisté vylepšené deatily grafických textur, zvýšené vykreslování vzdálenosti, kvality stínů a animací. Hra dostane i 4K rozlišení v režimu Fidelity, a upscaling rozlišení 1440p na 4K v režimu Performance. Dále bude možné odemknout framerate pro televizory podporující VRR.

Velkou novinkou je roguelike survival režim No Return, ve kterém hráči čelí v náhodně vygenerovaných oblastech vlnám clickerů. Uživatelé si při každém postupu určí vlastní směr a budou si moci vybrat mezi stealth a bojovými střetnutími, a dle toho získají i odlišné odměny například v podobě kosmetických prvků. „V rozmanitých výzvách se objevují různí nepřátelé a památné lokace z celého druhého dílu, které vrcholí napínavými souboji s bossy,“ uvedla společnost v prohlášení. Hráči na výběr dostanou celou řadu hratelných postav, ať už dobře známých, případně v sérii zcela nových, a další si budou moci odemknout.

Titul obdrží i několik nových misí, které se do původní verze nedostaly. Jedná se však o nedopracované úrovně, jelikož jejich vývoj skončil v rané fázi. Dále se odemkne hratelný režim s kytarou pro hudební nadšence. Remaster bude obsahovat i komentář vývojářů a plnou podporu DualSense.

Levný upgrade

Majitelé verze The Last of Us Part II na PlayStation 4 jistě ocení, že upgrade na remaster bude poměrně levný. Podle Sony za něj zaplatí pouhých deset dolarů, tedy v přepočtu zhruba 230 korun. Kolik bude titul stát pro nové uživatele se zatím neví. Nepadla zmínka ani o PC verzi.

Jisté však je, že předobjednávky se spustí již 5. prosince. Zakoupit bude možné standardní i speciální fyzickou WLF edici obsahující steelbook, sadu čtyř pinů, nášivku Washington Liberation a 47 sběratelských karet Society of Champions, e kterých osm bude holografických.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama