V nejprestižnějším dámském Valorant turnaji byla odhalena podvodnice
i Zdroj: Grunex, snímek ze hry Valorant od Riot Games
Esport Valorant Článek V nejprestižnějším dámském Valorant turnaji byla odhalena podvodnice

V nejprestižnějším dámském Valorant turnaji byla odhalena podvodnice

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

9. 10. 2023 16:15

Game Changers Series 3 je v plném proudu a týmy bojují o post na závěrečném šampionátu, který bude na konci roku. Některé hráčky však pro úspěch udělají více než jiné. Riot Games anti-cheat totiž odhalil možnou podvodnici přímo v průběhu turnaje.

Reklama

Play off amerického ženského turnaje se na začátku účastnilo osm týmů. Vše probíhalo hladce až do momentu, kdy při zápasu týmu Noot Noot proti Complexity GX3 nastala dlouhá technická pauza. 

Celá situace, která se odehrála 5. října, spustila vyšetřování samotné organizace Riot Games. Ta na svém účtu na platformě X později oznámila, že jejich anti-cheat odhalil podvádějící hráčku. Pro tým Noot Noot tak automaticky probíhající zápas znamenal prohru a vzhledem k tomu, že byl prozatímní výsledek proti soupeři na mapy 1:1, byly hráčky z celé soutěže vyřazeny.

Jelikož odhalení předcházelo několik zápasů se dvěma dalšími soupeři, vznikly otázky také ohledně předcházejících výsledků. Tým Disguised GC se k jejich smůle s diskvalifikovaným týmem utkal jako první a nevyvaroval se prohře. 

Na druhou stranu se s vyřazenými hráčkami utkal také tým Shopify Rebellion GC a dokázal je porazit. Právě ten je poslal do lower bracketu, ze kterého byly vlivem výše zmíněných událostí vyřazeny.

Organizace Riot Games jméno konkrétní osoby nezveřejnila, přesto je však na sociálních sítích incident spojován s hráčkou vystupující pod přezdívkou Malibu. Vyjádření k ní publikovala i další z hráček za tým Noot Noot.

Posoudit její výkon můžete sami. Na oficiální vyjádření od Riotu si však musíme ještě počkat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama