Gaming Článek V Polsku vytváří dvě nová fantasy RPG, chtějí konkurovat Zaklínači

V Polsku vytváří dvě nová fantasy RPG, chtějí konkurovat Zaklínači

Václav Brixí

Václav Brixí

10. 3. 2024 18:00

Polské studio Mighty Koi, založené v roce 2022, oznámilo hned dva velké RPG projekty. Thorgal i The Night Wanderer jsou adaptacemi temných fantasy se sci-fi prvky.

Reklama

Jako blesk z čistého nebe o sobě dává hráčům vědět nové studio z polské Varšavy. Vývojáři z Mighty Koi v současnosti pracují hned na dvou RPG titulech, které jsou adaptacemi populárních polských komiksů a románů. Oba tituly by podle mnohých mohly konkurovat připravovanému Zaklínači 4 od studia CD Projekt. Tyto spekulace však ponechme stranou a pojďme si představit o čem připravované projekty jsou.

Thorgal

Bude se jednat o dobrodružné akční RPG, zasazené do temného světa stejnojmenné komiksové série z 80. let. Za tou stojí belgický spisovatel Jean Van Hamme a polský kreslíř Grzegorz Rosiński. Podle oficiálního popisu hry se hráč se ujme role hlavního hrdiny série Thorgala Aegirssona, vikingského válečníka s tajemným původem a nadlidskými schopnostmi. Bude muset čelit nepřátelům, číhajícím na něj a jeho rodinu, ale také lidem a bohům známým ze severské mytologie. V průběhu hry by hráči rovněž měli narazit na postavy a lokace známé z komiksové série.

The Night Wanderer

I tento titul má svůj původ v knižní předloze. V tomto případě se jedná románovou sérii z pera polského spisovatele Jarosława Grzędowicze. Ta pojednává o elitním žoldákovi Vuku Drakkainenovi, který se vydává na osamělou misi na nezmapované cizí planetě zvané Midgaard. Hráči si v kůži Vuka svléknout vesmírný skafandr a obléknout brnění. Následně vyzbrojeni magickým mečem vyrazí do světa připomínajícího severní Evropu v období raného středověku, aby nalezli ztracenou družinu vědců. A právě tady se budou skrývat mnohá tajemství, která ovlivňují prostředí i život kolem. A bude jen na hráči, zdali je všechny dokáže odhalit. The Night Wanderer bude oproti Thorgalovi hratelnostně vsázet na prvky známé ze Soulsborne série a přinese akční RPG, které prověří schopnosti, ale i trpělivost. Inspiraci si však vývojáři brali i ze starších klasických RPG, která k úspěchu vyžadovala taktiku a strategii.

Oba tituly zatím nemají datum vydání. Na oficiálním webu se uvádí spojení “Až to bude!” (v angličtině: When it's ready). Což už se začíná stávat typickým gestem polských vývojářů. Obdobnou frázi totiž využívalo i studio CD Projekt při oznamování Cyberpunku 2077. Obou titulů od studia Mighty Koi se dočkají hráči na PC i na nové generaci konzolí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama