Po 28 letech končí herní veletrh E3
i Zdroj: Photo by Glenn Francis / Creative Commons / CC BY-SA 3.0
Gaming Článek Po 28 letech končí herní veletrh E3

Po 28 letech končí herní veletrh E3

Monika Kočicová

Monika Kočicová

13. 12. 2023 11:00

Herní průmysl už nebude stejný jako dřív. Dosud největší veletrh E3 pořádaný v Los Angeles zcela skončil. Poslední roky se organizátorům nedařilo vymyslet funkční formát jako v době před pandemií koronaviru.

Reklama

Sdružení Entertainment Software Association (ESA) oznámilo, že E3, někdejší stěžejní každoroční akce herního průmyslu, oficiálně nadobro končí. „Po více než dvou desetiletích pořádání akce, která sloužila jako hlavní výkladní skříň amerického a světového videoherního průmyslu, jsme se rozhodli ukončit E3,“ uvedl v prohlášení prezident společnosti Stanley Pierre-Louis.

Organizátoři v prohlášení dodali, že si uvědomují, jakou vášeň pro E3 měli hráči i vývojáři. „Je těžké rozloučit se s tak oblíbenou akcí, ale je to správné vzhledem k novým možnostem, které má herní průmysl k oslovení fanoušků a partnerů,“ napsali.

Veletrh E3 vznikl v roce 1995 jako prostředek pro setkávání prodejců s vydavateli her. Akce se rychle stala hlavním bodem kalendáře tohoto odvětví a přilákala miliony lidí, rovněž se dočkala globálního mediálního pokrytí. V posledních letech však mnoho herních vydavatelů zpochybnilo její význam, protože digitální svět jim umožnil oslovit své publikum přímo. Pandemie tento posun ještě posílila a navzdory pokusům o vzkříšení organizátoři E3 se z něj už nikdy nevzpamatovali.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama