Vyšlo bezplatné DLC do God of War Ragnarök. Co od něj lze čekat?
i Zdroj: SIE Santa Monica Studio
Gaming God of War Ragnarök Článek Vyšlo bezplatné DLC do God of War Ragnarök. Co od něj lze čekat?

Vyšlo bezplatné DLC do God of War Ragnarök. Co od něj lze čekat?

Josef Ventrča

Josef Ventrča

13. 12. 2023 10:45

Tvůrci slibují naprosto jedinečný zážitek v sérii God of War. Pravdou však je, že rozšíření nazvané Valhalla může velmi potěšit fanoušky, a zároveň vyvolat nádech nostalgie.

Reklama

Již dnes se všichni majitelé titulu God of War Ragnarök mohou vydat do dosud neprobádaných vod Valhally, a to doslovně, jelikož Kratova cesta se skutečně posouvá k břehům této bájné severské oblasti, kterou si tvůrci ze studia Santa Monica vytvořili tak trochu po svém. Tvůrci v bezplatném DLC slibují naprosto jedinečnou hratelnost, která se v sérii objeví poprvé.

Kratos si totiž vyzkouší nekonečnou pouť roguelike režimu, ve kterém zároveň odvypráví své velmi osobní dobrodružství odehrávající se po událostech v Ragnaröku. Vývojáři ale ubezpečili, že Valhalla nenavazuje přímo na základní hru, a tak není nutné ji mít dohranou, na druhou stranu ale doporučují, tak učinit. 

U tohoto žánru je běžné, že smrt znamená krok vpřed, a to lze očekávat i v tomto případě. Úmrtím odhalíte vždy kousek tajemství skýtajících se v Kratově cestě, a zároveň získáte potřebné aspekty umožňující získání permanentního vylepšení hrdinových dovedností i samotné Valhally. To by tedy mělo znamenat, že trvalé upgrady výrazně ovlivní celou hratelnost.

Zásadním přepracováním prošel soubojový systém. Vývojáři tvrdí, že Kratovi zůstane získané vybavení i dovednosti ze základní hry, ale při každém pokusu ve Valhalle se bude muset zavázat Spartanskému slibu, což by mělo znamenat, že svým způsobem zajistí, že průchody začíná jako by s nadsázkou byl nahý. V roguelike režimu je totiž důležité, aby postava získávala schopnosti a vybavení postupným progresem, dokud neumře, a pak začínala zase s čistým štítem. Celkově na soubojový systém jsme velmi zvědaví, rozhodně z ukázky ale vypadal velmi akčně a věříme, že nudit se nebudeme. 

Tvůrci dále slibují, že svět i monstra budou náhodně generované, a tím budeme pokaždé čelit zcela novým výzvám. Našim úkolem pak bude si je osvojit, a tím se dokázat dostat co nejdál.

Neúspěch Spider-Man 2 na The Game Awards rozčaroval fanoušky
i Zdroj: Insomniac Games

Neúspěch Spider-Man 2 na The Game Awards rozčaroval fanoušky

Fanoušci hry Marvel's Spider-Man 2 nejsou spokojeni s tím, že hra nezískala žádné ocenění na Game Awards, přestože měla…

10. 12. 2023 13:43

Zároveň si z videa bylo možné všimnout, že vývojáři vsadili i na fanouškovský servis. Někteří pozorní diváci upozornili, že se v záběrech objevují Kratův starořecký oděv, hraje tam hudba z původní trilogie a dokonce je v závěru kyklop. Vypadá to, že hráči, kteří se slzou v oku vzpomínají na vybíjení řeckýcb bohů, ve Valhalle dostanou dávku pořádně nostalgie v novém provedení. DLC pak nabídne pět stupňů obtížnosti, což ve vyšších příčkách uvítají především všichni příznivci sebemrskačství.

God of War Ragnarök: Valhalla vychází 12. prosince od 18:00 exkluzivně pro PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama