Práce na Wolverinovi pokračují podle plánu, uvedli Insomniac Games
i Zdroj: Insomniac Games
Gaming Marvel’s Wolverine Článek Práce na Wolverinovi pokračují podle plánu, uvedli Insomniac Games

Práce na Wolverinovi pokračují podle plánu, uvedli Insomniac Games

Josef Ventrča

Josef Ventrča

23. 12. 2023 12:12

Společnost Insomniac Games se vyjádřila k obřímu úniku dat po hackerském útoku. Fanoušky ubezpečila, že práce na chystané hře pokračují.

Reklama

Společnost Insomniac Games vydala prohlášení k nedávnému kybernetickému útoku, po kterém na veřejnost uniklo přes terabajt dat obsahujících informace o budoucích hrách, včetně záběrů z Wolverina, a dále taky citlivé informace o zaměstnancích, nebo finanční zprávy společnosti. Nyní studio oficiálně reagovalo na celou situaci a vysvětlilo dopady.

Úvodem společnost poděkovala příznivcům za soucit a podporu, a následně uvedlo, že zaměstnanci jsou zarmoucení i rozzlobení, a útok se zejména podepsal na emocích vývojářského týmu. „Uvědomujeme si míru ukradencýh dat. Nadále rychle zjišťujeme, co všechno bylo zasaženo,“ napsalo studio v prohlášení zveřejněném na sociální síti X.

Tvůrci se pak vyjádřili i k úniku informací o chystaném akčním titulu Marvel's Wolverine, po kterém po internetu kolovaly videa i obrázky. „Stejně jako Logan je však i Insomniac odolný. Marvel's Wolverine pokračuje podle plánu,“ napsali vývojáři a dodali, že vývoj je v rané fázi. Taky uvedli, že o oficiální informace se podělí, až nastane správný čas, ačkoliv je těší velký zájem o dílo.

Podle serveru VGC hackeři původně hrozili, že ukradená data zveřejní do sedmi dnů, ale nejprve je nabídli v aukci s vyvolávací cenou 50 bitcoinů, tedy zhruba 44 milionů korun. O týden později pak data zveřejnili, údajně se jednalo o 98 procent informací.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama