Začátek skupinové části se vydařil Enterprise i dalším favoritům, pokračovat se bude v úterý
Esport Valorant Článek Začátek skupinové části se vydařil Enterprise i dalším favoritům, pokračovat se bude v úterý

Začátek skupinové části se vydařil Enterprise i dalším favoritům, pokračovat se bude v úterý

Aleš Pelc

Aleš Pelc

3. 9. 2023 14:30

Grunex Challenge se přehoupla do své druhé části, zápasů ve skupině. V prvním kole však byly všechny z nich jednostranné a až místy potupné. Obrátí se strany v následujících kolech?

Reklama

Před začátkem skupinové fáze Grunex Challenge visela ve vzduchu spousta otázek. Co uhrají Enterprise bez alexiiika? Udrží si mixy produktivitu i po kvalifikačním cyklu? Adaptují se FLY5 na výkony silných soupeřů? Na mnohé z nich jsme odpověď poznali už po prvním dnu.

Enterprise se vypořádali se svým problémem okamžitě. Na roli duelisty se přesunul Minny a do volné pozice skvěle zapadl náhradník Hasa. Červenobílí se představili už v prvním vysílaném utkání proti random dogs a v alternativní sestavě soupeře na jejich map picku převálcovali. Stačilo pouhých 15 kol a bylo po Lotusu. Na Haven už se ale opět probudil Donatello. Čtrnáctiletý talent znovu tlačil svůj tým k vítězství, ale tentokrát ani 36 fragů nestačilo a random dogs padli na druhé mapě 14:16.

V druhém streamovaném duelu se střetli eco chálks a its joever. S individuálně silnějšími a zkušenějšími střelci byl v souboji mixů favorizovaný první zmíněný. Sestava v čele se SHOUTym si dvakrát pomohla dlouhými výherními sériemi, díky kterým získala klíčová vedení. Ze ztráty 2:3 se skóre pro eco chálks přehouplo na velice příhodný stav 9:3, jež pohodlně proměnili v první bod Bo3 zápasu. Následující Haven probíhal téměř identicky. Počáteční kola opět šla na stranu its joever, přesto první polovina skončila 8:4 ve jejich neprospěch. I tato situace stačila hvězdným hráčům k vítězství 13:8 a celkově 2:0.

Mimo zraky diváků zápasili o první body FLY5 Esports a KARMA. I zde šel průběh podle předpokladů. Dandova parta si vybudovala vedení rovnou 8:0, polovinu pak dokončila s desíti koly na kontě, přičemž o zbylá tři se postarala po prvním gun roundu druhé poloviny. Repetitivnost zaúřadovala i v tomto duelu, KARMA nastřádala i na Splitu sedmibodový náskok za obranou stranu a za útok jí už chybělo získat jen čtyři kola. K něm se vedoucí celek dostal opět s prvním full-buyem a získal tak první výhru do tabulky.

Příští úterý nás čeká druhé kolo, i z něho se budou vysílat dvě utkání. Začne se s duelem its joever vs. KARMA, následovat bude střetnutí výběrů organizací Enterprise a FLY5. Mimo stream se tentokrát utkají random dogs a eco chálks.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama