[CS:GO] Změna sestavy Ninjas in Pyjamas
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Změna sestavy Ninjas in Pyjamas

[CS:GO] Změna sestavy Ninjas in Pyjamas

Jakub Osička

Jakub Osička

14. 3. 2017 13:04

Legendární tým po dlouhotrvajících problémech obměňuje svoji aktivní pětku.

Reklama

[CS:GO] Změna sestavy Ninjas in Pyjamas

Ninjas in Pyjamas jsou dnes zcela bez nadsázky ikonou kompetitivního hraní CS:GO na profesionální úrovni. Kořeny této švédské organizace sahají až do roku 2000, kdy Tommy "Potti" Ingemarsson a Christoffer "Tootzi" Olsson poprvé představil NiP jako LAN klan hráčů Counter-Strike 1.6. Od té doby prošli Ninjas in Pyjamas velkými změnami a v letech 2012 a 2013 dominovali na scéně CS:GO, kde působí dodnes.

Špatné období

Výsledky z poslední doby ale ukazují, že se aktuálnímu složení dlouhodobě vůbec nedařilo. Už na ESL One Cologne 2016 nedokázali postoupit z prvotních zápasů své skupiny, čímž přišli o přímé pozvání na následující ELEAGUE Major. Po šokujícím vyřazení z kvalifikace na tento turnaj ruským týmem Vega Squadron (s žalostným skóre 2-16) následovaly další propady. Ani na IEM Katowice se jim nepodařilo postoupit ze skupiny a celkově zde dokázali vyhrát pouze jediný zápas proti OpTic.

[CS:GO] Změna sestavy Ninjas in Pyjamas

Nová krev

Ve včerejších večerních hodinách se na oficálním webu NiP objevilo ohlášení změny sestavy týmu. Po kontinuálním podávání slabších výsledků bylo nutno podniknout opatření, která vyústila v odchod Jacoba "pyth" Mourujärviho z aktivní pětky. Kouč Björn "threat" Pers tak rozhodl poté, co tým nebyl schopen najít rovnováhu ani po změnách rolí jednotlivých hráčů. Pyth ale stále zůstává na pomyslné lavičce týmu jako náhradník a tým nevyloučil jeho možný návrat v budoucnu.

Na jeho místo nastupuje William "draken" Sundin, kterého můžete znát jako šikovného snipera týmu Epsilon. Ve svém prohlášení NiP zmiňují, že odhodlaný AWPer je právě to klíčové, co teď tým potřebuje. Draken uvedl, že hrát za NiP bylo jeho snem a těší se na to, až dokáže, že si mezi švédskými legendami své místo zaslouží.

"Getting picked up by Ninjas in Pyjamas is a dream come true for me. One year ago, I was competing on the FaceIT platform, where I qualified for the minor in Bucharest. I have since then been working hard on improving and believe I can have an in-game impact in NiP. Even though the team has struggled a bit lately, they are still one of the top teams in the world and I am humble to have been given this opportunity. I am looking forward to getting started and prove my spot on the team!" - Draken

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama