Český titul 1428: Shadows over Silesia zlevnil. KUBI Games plánují i novou hru
i Zdroj: KUBI Games
Gaming 1428: Shadows over Silesia Článek Český titul 1428: Shadows over Silesia zlevnil. KUBI Games plánují i novou hru

Český titul 1428: Shadows over Silesia zlevnil. KUBI Games plánují i novou hru

Josef Ventrča

Josef Ventrča

2. 12. 2023 14:00

Petr Kubíček z nezávislého studia KUBI Games odhalil novinky pro titul 1428: Shadows over Silesia. Hra dostane i rozšíření. Zároveň prozradil, že pracuje na něčem novém.

Reklama

Dobrou zprávou pro všechny zájemce o nezávislé temné akční dobrodružství 1428: Shadows over Silesia inspirované husitskými válkami smíchanými s troškou fantazie je, že se základní cena hry na Steamu permanentně snížila o deset eur na 19,99 eur. Zároveň je nově možné titul zakoupit i v Epic Games Store. Jedná se tak o poměrně slušnou sumu za českou hříčku, která si v uživatelských recenzích udržuje vysoké hodnocení 85 %.

Vývojář Petr Kubíček dále v tiskové zprávě sdělil, že nadále pracuje na aktualizacích pro hru, aby opravil dosud nahlášené chyby i přidal nové komunitní překlady. Zároveň oznámil, že chystá rozšíření obsahu v podobě DLC. „Na podrobnosti je ještě brzy, ale příští rok prozradím víc a přinesu teaser trailer,“ uvedl.

Nová hra na obzoru

Kromě péče o již vydaný titul se KUBI Games pustil i do tvorby nové logické hry nazvané Kubikon 3D. Má spojovat prvky Tetrisu, Arkanoidu, Sokobanu a dalších klasických titulů. „Čekat na vás budou desítky úrovní. V hodnoceném režimu budete moci soutěžit s ostatními hráči z celého světa a porovnávat své dovednosti v žebříčcích,“ napsal v prohlášení Kubíček.

Hra bude mít náhodný režim, ve kterém se kostky přeskládají pokaždé jinak, což zaručí prakticky neomezenou znovu hratelnost. Kreativci se pak vyřádí ve vestavěném editoru umožňujícím vytvářet a sdílet vlastní levely.

Trailer GTA 6 už příští týden, potvrzuje Rockstar
i Zdroj: Rockstar Games

Trailer GTA 6 už příští týden, potvrzuje Rockstar

Dlouho očekávaný trailer, který by mohl představit zbrusu nové GTA 6 by měl dle oficiálního X (dříve Twitter) účtu Rockstar…

1. 12. 2023 15:15

Demo bude k dispozici už během dalšího Steam Next festivalu a plná hra vyjde krátce poté, konkrétně do konce druhého čtvrtletí 2024, na platformách Steam a Epic Games Store. Již nyní je možné si ji přidat do seznamu přání na patřičných platformách.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama