Ani proti fnatic se Apeks nezadařilo, mají tak poslední šanci!
i Zdroj: ESL Gaming
Esport CS:GO Článek Ani proti fnatic se Apeks nezadařilo, mají tak poslední šanci!

Ani proti fnatic se Apeks nezadařilo, mají tak poslední šanci!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

17. 9. 2023 11:45

Finále spodního pavouka ESL Pro League Season 18 skupiny C probíhalo mezi fnatic a Apeks, čísly 15 a 14 v HLTV.org žebříčku. Sobotní zápas těchto dvou týmů byl dlouhý a napínavý, po čas celé hry oba týmy bojovaly do posledního dechu.

Reklama

Tyto dva týmy proti sobě nestály od února roku 2022, kde hrály v play-off online eventu Pinnacle Winter Series 1. Od té doby se hodně změnilo, jak sestavy hráčů, tak způsob hraní a taktiky. 

Začalo se Vertigem, na kterém oba týmy mají velmi podobné statistiky výher za posledního půl roku, dnes ho vybrali Fnatic. Bohužel se jim na vlastním výběru nedařilo tak jak by si přáli, Apeks zde tentokrát byli lepší. V první části Fnatic získali všechna svá vyhraná kola pro tuto mapu. Pro Apeks byla mapa plodnější, za teroristy získali 10 bodů a v druhém poločase nepustili Fnatic k ani jednomu dalšímu bodu, mapu uzavřeli 16-5.

Ani jednomu týmu tuto hru nebylo souzeno vyhrát vlastní výběr mapy. Inferno, na kterém mají vcelku velkou procentuální výhodu Apeks jim nedopřálo vítězství 2-0. Zabojovali Fnatic a i když se v první polovině o body hodně přeli, i tak vyšli Fnatic 8-7 a to jim zřejmě dodalo sebevědomí, protože v druhé části se Apeks dostali k pouhým třem bodům, zbytek si ukořistili Fnatic.

Poslední, a nejnapínavější, mapou byl Ancient, kde hned na zahájení mapy si Fnatic dopřáli šestikolovou výherní sérii, kterou jim poté překazili Apeks ve snaze dorovnat skóre. To se jim v první půlce nepodařilo, v druhé bojovali o mnoho více a s větší vervou, v jeden moment skoro Apeks i dorovnali, bohužel pro celý tým včetně slovenského střelce Martina “STYKO” Styka se jim ale nezdařilo druhý tým dohnat, ti hru ukončili 16-13.

I přes jejich porážku měl nejlepší skóre hry norský střelec za Apeks, Joakin “jkaem” Mysbostad s krásným skórem 72 zabití ku 47 smrtím a 96,3 způsobeným poškozením za kolo, mimo jiné měl také oslnivý rating 1,40.

Tato krutá porážka pro Apeks znamená, že je čeká poslední šance o další postup, v neděli se utkají s 9z ve 12:30, dle sázkových kanceláří mají Apeks větší šanci na výhru tohoto boje. Naopak Fnatic si zajistili postup do prvního ze dvou kol play-off ještě před čtvrtfinále.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama