Astralis končí na ESL Pro League, Eternal Fire měli lepší den
i Zdroj: Astralis na IEM Cologne 2023 || Copyright: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS:GO Článek Astralis končí na ESL Pro League, Eternal Fire měli lepší den

Astralis končí na ESL Pro League, Eternal Fire měli lepší den

Pavla Doušová

Pavla Doušová

27. 9. 2023 10:52

První kolo play-off ESL Pro League Season 18 odstartovalo v úterý a hned ze začátku přináší překvapivé výsledky. Utkání Astralis a Eternal Fire na první pohled vypadalo jako jasná výhra pro evropský tým, turecké mužstvo na 25. příčce HLTV.org žebříčku ale překvapilo.

Reklama

Turecký a dánský celek proti sobě naposledy stály v květnu na CCT South Europe Series 4, z čehož vítězně odcházeli Astralis. Stejné předpoklady byly i pro úterní utkání v prvním kole play-off ESL Pro League Season 18, ale nakonec bylo vše jinak.

Vertigo, jakožto první mapa, bylo vybráno týmem Eternal Fire, v jehož případě šlo o zcela logickou volbu. Jde totiž o jednu z jejich nejlepších map již od doby, kdy naposledy stáli proti Astralis. Mapu odstartovali pěti vyhranými koly a i přes nadějné pokusy o dorovnání ze strany Astralis jim vyklouznulo prodloužení o jedno kolo, mapa skončila 16-14 pro Eternal Fire.

Inferno, jež Astralis vybrali i přes to, že je jednou z jejich nejhorších map za posledního půl roku, bylo pro dánský tým dle předpokladů velmi neúspěšné. Již v první polovině skončili s tříbodovým skluzem, v té druhé se jim podařilo získat pouhý jeden bod, a to v pistolkovém kole.

Tato rychlá prohra pro Astralis bohužel znamená konec jejich cesty v play-off ESL Pro League Season 18, naopak Eternal Fire ve středu odpoledne čeká souboj s německým týmem BIG o postup do čtvrtfinále. Byl to jen šťastný omyl, nebo bude Eternal Fire dál zářit?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama