[CS:GO] Král je mrtev, ať žije král - Astralis opět vítězí
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Král je mrtev, ať žije král - Astralis opět vítězí

[CS:GO] Král je mrtev, ať žije král - Astralis opět vítězí

Michael Douša

Michael Douša

12. 6. 2018 14:14

ECS Finals v Londýně opět ovládl dánský celek Astralis.

Reklama

Pokud naše články sledujete už delší dobu, pravděpodobně jste si všimli, že se profesionální CS:GO scéna potýkala se značnou nestabilitou na první příčce v hodnocení týmů po celém světě. Vy tedy můžete rovnou přeskočit na další odstavec. Ti, co sledují pouze krátce, rád vám vysvětlím, že: dlouhou dobu na prvním místě seděl mezinárodní tým FaZe Clan, který vyhrával téměř cokoliv se dalo. Jenže v poslední době se z ročního spánku probudil dánský celek Astralis, který kdysi také dominoval serverům, ale jako by si dal menší přestávku. Ti nyní vyhráli tři velké turnaje a vyhoupli se tak na první příčku. Možná je to tím, že FaZe chybí jejich švédská hvězda olofmeister, (o tom jsme psali zde) ale i s ním měli dost nejisté výsledky. Nyní tedy tyto dva týmy soupeřily a bojovaly, nyní však jednoznačně dominuje celek dánský, tedy Astralis.

ECS Season 5 v Londýně bylo offline finále online ligy, které se zúčastnilo 10 týmů z Evropy a 10 týmů ze Severní Ameriky, kde pouze první čtyři z každého regionu postoupily do finále. V Evropě to byly výše zmiňované FaZe, Astralis, pak také francouzský celek G2 a švédský tým fnatic. Z Ameriky se probojovaly týmy NRG, Cloud9, Liquid a Luminosity.

[CS:GO] Král je mrtev, ať žije král - Astralis opět vítězí

Ze skupin se postoupilo opravdu hezky, prošel vždy totiž jeden evropský a jeden americký tým, konkrétně ze skupiny A to byl Astralis a Liquid a ze skupiny B FaZe a NRG.

V semifinále se pak setkaly evropské týmy proti sobě a americké proti sobě. Obě dvě také dopadla 2-0. První, mezi Liquid a NRG, skončilo opravdu jednoznačně, a to 16-8 a 16-6 pro Liquid. Druhé bylo stejně rychlé, ovšem o trochu dramatičtější, jednalo se již výše zmiňovaný souboj titánů, po těsné první mapě Astralis už nedali FaZe žádnou šanci a dokázali, že si to první místo v žebříčku opravdu zaslouží. 

Finále bylo celkem jasné, protože Astralis byli doslova rozjetí z výhry nad FaZe, takže i finále skončilo 2-0 po dvou těsných mapách 16-14 a 16-11. Solidní, rychlé vítězství. Jak to udělali? Na to jsme se kapitána Astralis, Lukase "gla1ve" Rossandera, zeptali také, dočtete se to zde. Cenu za nejlepšího hráče turnaje si odnesl dánský sniper Nicolai "device" Reedtz, jehož rating dosahoval až závratné výšky 1,72.

Rád bych také poznamenal, že Astralis celým turnajem prošli jako nažhavený nůž kostkou másla, prohráli z 24 map pouze jednu, a to v online části. Na offline části neprohráli tedy nevypustili jedinou mapu, jeli jednoznačně na výhru.

[CS:GO] Král je mrtev, ať žije král - Astralis opět vítězí

Nová sestava není zárukou úspěchu

O tom mohou klidně napsat esej francouzští G2. Prošli si docela slušným dramatem ohledně toho, kdo v týmu nakonec bude a nebo nebude a to, co z této hry vzešlo, by měl být nový supertým pod vedením Kévina "Ex6TenZ" Droolanse, který hraje spolu se hvězdami jako Kenny "KennyS" Schrub nebo Richard "shox" Papillon. Všichni tedy měli opravdu velká očekávání, co tento tým předvede. Bohužel jsme se nedočkali mnoha, vyhráli pouze jednu hru proti Luminosity a prohráli dvě, a to proti FaZe a NRG. Musíme ovšem uznat, že spolu nehrají tak dlouho, o stavbě tohoto týmu se můžete dočíst zase zde. Je tedy otázkou, jestli se ještě stihnou sehrát, nebo jestli je tohle všechno, co předvedou.

 

[CS:GO] Král je mrtev, ať žije král - Astralis opět vítězí

Dalším týmem, který nehraje v původní sestavě, je FaZe Clan. Tam chybí již zmíněná švédská hvězda jménem Olof "olofmeister" Kajbjer. Ten si dává přestávku z osobních důvodů, o čemž jsme psali zde. Není jisté, kdy se znovu vrátí a kdo za něj bude hrát. Na tomto turnaji to byl Nor Jorgen "cromen" Robertsen, který sice není žádným nováčkem, jeho rating se však pohyboval těsně pod průměrem, tedy číslovkou 1. Po zhlédnutí záznamů je poznat, že občas došlo k menším problémům s komunikací, nebo nedokázali pořádně spolupracovat. To samozřejmě plně přičítám nedostatečnému rozehrání a sehrání, opravdu na to měli minimum času, uvidíme, jak se vyvrbí na ESL Belo Horizonte, kde opět bude za Olofa zaskakovat.

[CS:GO] Král je mrtev, ať žije král - Astralis opět vítězí

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama