Tvůrci Dark and Darker vyhráli spor. Hra má zelenou na Steamu
i Zdroj: Ironmace
Gaming Článek Tvůrci Dark and Darker vyhráli spor. Hra má zelenou na Steamu

Tvůrci Dark and Darker vyhráli spor. Hra má zelenou na Steamu

Josef Ventrča

Josef Ventrča

30. 1. 2024 06:00

Dark and Darker se může prodávat na Steamu. Soud rozhodl ve prospěch studia Ironmace.

Reklama

Studio Ironmace může slavit, jihokorejský soud totiž zamítl předběžná opatření společnosti Nexon, podle které vývojáři Dark and Darker porušili jejich autorská práva. To znamená, že se titul může vrátit na platformu Steam, odkud jej Valve preventivně stáhlo, než se spor vyřeší. Vývojáři však tento krok zatím neoznámili, ani se nijak víc nevyjádřili k budoucnosti. O rozhodnutí soudu informoval jeden z tvůrců hry na oficiálním Discord serveru, zprávu pak převzal web TheGamer.

Bloodborne Kart se musí změnit, nařídilo Sony
i Zdroj: Lilith Walther

Bloodborne Kart se musí změnit, nařídilo Sony

Závodní arkádová hra Bloodborne Kart má problém. Společnost Sony zakročila a kontaktovala vývojáře, ti kvůli licenci musí…

29. 1. 2024 09:30

Spor se táhl od loňského února, kdy Nexon obvinil Ironmace, že použilo zdrojový kód a výrobní prvky, koncepty a engine z projektu P3. tvůrci museli na základě obvinění čelit i policejnímu zátahu, po kterém kriminalisté prověřovali možné porušení autorských práv. Společnost Nexon pak tvrdila,  že bývalý vedoucí projektu P3 a následně Dark and Darker Džu-chjun Čchoj nezákonně převedl značné množství vývojových materiálů na soukromý server, zároveň taky měl přesvědčovat členy týmu P3 k přestupu do Ironmace.

Jenže Nexon podal žalobu ve Spojených státech amerických, kde soud odmítl se zabývat žádostí, protože dle něj o sporu lépe rozhodnou jihokorejské úřady. Jak se nyní ukázalo, ty prozatím rozhodly ve prospěch nezávislého studia Ironmace.

Podle informací serveru The Gamer však případ ještě neskončil. Nexon totiž údajně nepředložil důkazy ze zrušeného projektu, který je jádrem žaloby, a tak může ještě v soudním sporu pokračovat. Vedení společnosti se však k dalším krokům zatím nevyjádřilo.

Titul Dark and Darker sice má zelenou pro návrat na Steam, ale zatím není jisté, že vývojáři tak skutečně učiní. Hru v předběžném přístupu je zatím možné si stáhnout na oficiálních stránkách a prostřednictvím vlastního launcheru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama