Streamer CzechCloud dostal padáka za stream o tragédii na FF UK
i Zdroj: Ilustrativní obrázek - Freepik.com (s licencí, fotobanka)
Zajímavosti Článek Streamer CzechCloud dostal padáka za stream o tragédii na FF UK

Streamer CzechCloud dostal padáka za stream o tragédii na FF UK

Josef Ventrča

Josef Ventrča

27. 12. 2023 21:00

Esportová organizace Entropiq ukončila dlouhotrvající spolupráci s CzechCloudem. Stalo se tak poté, co streamer měl živé vysílání zaměřené na střelbu v Praze, při kterém prohlásil několik nevhodných poznámek, a také měl nepatřičný název streamu, kvůli čemuž se na něj snesla vlna kritiky.

Reklama

Organizace Entropiq ve středu 27. prosince na svých sociálních sítích oznámila, že ukončila spolupráci s Petrem „CzechCloud“ Žaludem. „S odstupem, bez emocí a po důkladné interní diskuzi jsme se rozhodli, že CzechCloud už dál nebude streamerem a ambasadorem Entropiqu,“ napsala společnost.

Česká streamerka opět vybírá peníze na charitu. Její předchozí sbírku řešila policie
i Zdroj: Ilustrativní obrázek - Freepik.com (s licencí, fotobanka)

Česká streamerka opět vybírá peníze na charitu. Její předchozí sbírku řešila policie

Česká streamerka Mayyya znovu zahájila kampaň s charitativním účelem. Někteří streameři ale varují, že její činnost může být…

20. 12. 2023 16:00

K rozhodnutí došlo poté, co přední český influencer vysílal živý přenos na Twitchi, který se věnoval aktuálním událostem během střelby z 21. prosince na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, během které zemřelo třináct lidí a útočník, a desítky dalších osob utrpěly zranění. CzechCloud se sice pravidelně věnuje komentování aktualit odehrávajících se ve světě i v Česku, ale tímto streamem proti sobě poštval velkou část veřejnosti, jelikož zvolil nevhodný popisek vysílání a zároveň prohlásil několik nevhodných poznámek. Streamer se však po reakcích za své chování i popisek videa omluvil na sociálních sítích.

K této situaci se vyjádřila i organizace Entropiq v nedávno zveřejněném prohlášení. „Situace, která vznikla kolem jeho streamu, nás mrzí. I když Petr neměl v úmyslu událost jakkoli zlehčovat a ukázky, které kolovaly po sítích, byly vytržené z kontextu, celkové vyznění streamu nebylo vhodné,“ napsala. Zároveň dodala, že ji mrzí, že v českém herním prostředí se podobné kauzy objevují.

Entropiq tak ze svých služeb propustil kvůli nevhodnému chování při střelbě v Praze již druhého ambasadora. Čerstvě po tragické události ukončil spolupráci se streamerkou Viktorií „Viktorkaa“ Hlaváčkovou, která v příběhu na své sociální sítí napsala: „Tak ještě, že jsem streamerka a do školy nemusím.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama