Exkluzivity pro Xbox Game Pass? Phil Spencer prozradil plány
i Zdroj: Microsoft
Gaming Článek Exkluzivity pro Xbox Game Pass? Phil Spencer prozradil plány

Exkluzivity pro Xbox Game Pass? Phil Spencer prozradil plány

Josef Ventrča

Josef Ventrča

28. 9. 2023 15:30

Generální ředitel Xboxu promluvil o budoucnosti předplatné služby Game Pass.

Reklama

Služba Xbox/PC Game Pass se údajně dle statistik těší velké popularitě po celém světě. Jak její obliba stoupá, a zároveň se Microsoft rozrůstá o další vlastněná studia, začínají panovat obavy, že by se hry vytvářené společnostmi v portfoliu mohly stát exkluzivními pro tuto platformu. Šéf Xboxu Phil Spencer však upřesnil, jaké jsou plány do budoucna.

Xbox Game Pass je konečně ziskový, masivně roste na počítači

Xbox Game Pass je konečně ziskový, masivně roste na počítači

Na konzolích naopak zpomaluje.

28. 10. 2022 17:39

V rozhovoru pro japonský magazín Game Watch se Spencera ptali na možnost uvedení herních titulů exkluzivně pro Game Pass. Ten však tuto myšlenku okamžitě odmítl. „V žádném případě,“ řekl Spencer a dodal: „Chceme, aby hráči měli možnost volby. Xbox není jen o předplatné službě, ale skutečně spočívá v tom, že lidé mohou hrát na konzolích, počítačích, v cloudu nebo i jiných zařízeních.“ Dle jeho dalších slov chce společnost rozšiřovat komunitu hrajících v širokém spektru Xboxu, a proto neudělají nic, co by tomu zabránilo.

K službě Game Pass uvedl, že bude hledat různé způsoby, jak zvýšit počet členů. Server Insider Gaming doplnil, že na základě nedávných komentářů samotného Spencera bude muset platforma růst spíš dříve než později. V opačném případě by podle šéfa Xboxu mohl Microsoft herní byznys zcela opustit.

ANKETA: Předplácíte si Xbox/PC Game Pass?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama