FaZe převálcovali ENCE, ti na Anubisu nevyhráli ani jedno kolo!
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek FaZe převálcovali ENCE, ti na Anubisu nevyhráli ani jedno kolo!

FaZe převálcovali ENCE, ti na Anubisu nevyhráli ani jedno kolo!

Michael Douša

Michael Douša

20. 10. 2023 15:30

Bývalým Major šampionům se povedlo teprve na platformě CS2 zlomit sérii proher proti mixovanému celku ENCE. Je ovšem nasnadě říci, že se jim to povedlo opravdu ve velkém stylu. ENCE totiž za dvě mapy vyhráli pouze pět kol, a to všechna na první mapě.

Reklama

FaZe na sklonku života CS:GO nevypadali vůbec dobře. Jako sestava se potýkali s mnoha problémy, špatnou komunikací v týmu, nedostatkem soustředění na tréninky, vzhledem k tomu, že paralelně již měli přístup do CS2, a mnoho dalšího. To vyústilo ve špatné výsledky a zápasy proti ENCE tomu nebyly výjimkou. FaZe dokonce proti této iteraci ENCE nastřádali sérii tří velkých proher, tentokrát jim ale ukázali, zač je toho loket.

Ve čtvrtfinále IEM Sydney, prvním velkém turnaji CS2 éry, se poprvé po dlouhé době probojovali do play-off, a že to stojí za to! FaZe do zápasu určitě nevstupovali jako favorité, vstoupili do něj ale tou správnou nohou. Začínali na mapě Nuke, kterou si sami vybrali, a jejich začátek byl až překvapivě silný. Proti ENCE se jim totiž povedlo vyhrát s osmibodovým náskokem 13-5, čímž se jednoznačně naladili na pozitivní vlnu. Nikdo totiž nečekal, že Anubis bude ještě lepší, zvlášť, když se jednalo o mapu vybranou jejich protivníky.

Opak se ale stal pravdou. “Věděli jsme, že Nuke je naše mapa, Nuke jsme měli prostě perfektní. Ale nečekali jsme, že Anubis bude tak dobrý. Jistě, soustředili jsme se na něj, věděli jsme, že můžeme být dobří, ale ne až takhle dobří!” komentoval zápas kouč Filip “NEO” Kubski. FaZe totiž roznesli ENCE na kopytech 13-0. Celou Bo3 sérii tak zvládli za rekordních 83 minut, což je v historii velkých turnajů unikát.

FaZe nyní čekají MOUZ, což bude pro domácí fanoušky opravdový trhák. Zvládnou FaZe prokázat svoji opětovnou dominanci, nebo je MOUZ nabuzení z trofeje z ESL Pro League zastaví?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama