Frozen je o krok blíž Majoru: Zůstáváme ale ve střehu, říká
i Zdroj: Copyright: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Frozen je o krok blíž Majoru: Zůstáváme ale ve střehu, říká

Frozen je o krok blíž Majoru: Zůstáváme ale ve střehu, říká

Michael Douša

Michael Douša

14. 2. 2024 13:30

Slovenský talent má za sebou s FaZe nejedno prohrané finále, na to se ale na RMR turnaji nehraje. Jediným důležitým elementem je, pokud se tým kvalifikuje na nadcházející Major turnaj. A to vypadá, že pro FaZe nebude problém.

Reklama

Nový formát zápasového pavouka na RMR turnajích znamená, že si nejlepší týmy na začátku odbijí ty nejjednodušší oponenty, ale postupně by se jejich situace měla víc a víc ztěžovat. Díky tomu FaZe vyfasovali jako svého prvního oponenta ruskou sestavu 9Pandas, se kterou si poradili poměrně jednoduše. Světové jedničky se v Bo1 zápase pohodlně usadily a vystřílely si skore 13-6, díky čemuž jsou jen jeden vyhraný Bo1 a jeden vyhraný Bo3 zápas od kvalifikace na Major. A to není něco, co by si někdejší Major šampioni chtěli nechat ujít.

David “frozen” Čerňanský ale pro HLTV prohlásil, že i s dobrými vyhlídkami zůstávají ve střehu. „“Osobně ani nevím, koho všeho máme ve skupině. Je to ale jiné než jiné turnaje, protože tady všichni hrají jako o život, aby se dostali na Major, pro spoustu hráčů je to sen. Takže ať už hrajeme proti komukoliv, mohou nám pěkně zavařit, každý tým může být opravdu nebezpečný,“ říká slovenský střelec.

FaZe na IEM Katowice 2024 || Copyright: Michal Konkol, ESL FACEIT Group
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/PRESS-GALLERY-Intel-Extreme-Masters-Katowice-2024-CSGO-/i-BghWWC7/A
FaZe na IEM Katowice 2024 || Copyright: Michal Konkol, ESL FACEIT Group

FaZe jen několik málo dní nazpátek proti obdobně nebezpečnému týmu, ruským Spirit, prohráli finále IEM Katowice, ale z druhého místa si nic nedělá. „Tohle je ale jiný turnaj. Tohle je RMR, kde se akorát chceme dostat na Major, to je jediný cíl. Už na Katowicích jsme se cítili dobře a grandfinále není špatný výsledek,“ tvrdí frozen. 

Uvidíme, který tým je bude čekat jako další, určitě se ale bude jednat o jeden z týmů, které také v prvním kole triumfovaly. Zatím už mají na kontě vítězství také Virtus.pro, očekávat jej můžeme také třeba od G2 či Natus Vincere, pokud jim budou hvězdy přát.  

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama