FURIA porazili Apeks v souboji o Elisa Masters Espoo 2023 trofej!
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/PRESS-GALLERY-ESL-Pro-League-Season-18-/i-MNCZtVM/A
Esport Counter Strike 2 Článek FURIA porazili Apeks v souboji o Elisa Masters Espoo 2023 trofej!

FURIA porazili Apeks v souboji o Elisa Masters Espoo 2023 trofej!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

3. 12. 2023 21:26

Finský event, jehož součástí bylo nejedno slavné jméno z jak evropské, tak americké scény právě skončil a výsledek by mohl nejednoho fanouška CS2 překvapit. Až do finále se probojovali evropští Apeks a brazilské mužstvo FURIA, kterému se dnes dařilo více.

Reklama

Relativně krátký event odehrávající se ve finském městě Espoo se dočkal zdárného konce a svého vítěze. Tím bohužel není domácí tým HAVU, ti vypadli v semifinále. Šampiony jsou ale brazilští hráči z FURIA, kteří se o trofej poprali s Apeks ve velmi záživné bo5.

Vše začalo na neúspěšném výběru Apeks. Evropané si věřili s Infernem, ale to se nevyplatilo. Začátku dominovali Brazilci a když se Apeks snažili všemi silami dotáhnout a překonat, nebyla jim dána šance na přesně tento tah. FURIA byli na Infernu ve svém živlu a připsali si tak první mapu se skórem 13-9.

Pokračovalo se v krasojízdě na Ancientu, nepovedený výběr tentokrát z druhé strany. V první části mapy si Apeks nahnali solidní náskok, který v konečné části pouze natahovali, očividně jim Ancient sednul dobře. To se ale nedalo říct o FURIA, kteří tuto mapu prohráli 7-13.

S vyrovnaným skórem na mapy se vrhli na Vertigo, a jak je již v tomto utkání zvykem, vybírajícím Apeks se znovu moc nedařilo. I přes nadějný začátek se FURIA v druhé polovině mapy vzchopili a na Apeks tam získali pouhé dva body. Stejně jako v první mapě skóre bylo 13-9 pro FURIA.

Jediná mapa, na které vyhrál vybírající tým bylo Mirage. První poločas byl absolutně vyrovnaný, body se přelévaly z jedné strany na druhou. Rozhodlo se až na konci, kde si FURIA dali sedmikolovou výherní sérii, díky které vyhráli jak utkání, tak celý event 3-1 na mapy.

Nejlepším hráčem utkání byl Macelo “chelo” Cespedes s krásnými 69 zabitími na 56 smrtí a s průměrným poškozením za kolo 80,3.

Toto je po delší době vítězství pro FURIA proti větším a známějším týmům. Většinou se tomuto brazilskému týmu daří spíše na menších, regionálních eventech a utkáních, ale nemusí to tak být napořád. Myslíte si, že tato výhra otevírá FURIA nové naděje a že se jim bude dařit lépe než doposud?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama