G2 končí na ESL Pro League, MOUZ s frozenem do seminifále!
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/PRESS-GALLERY-ESL-Pro-League-Season-18-/i-3MtLv8k/A
Esport CS:GO Článek G2 končí na ESL Pro League, MOUZ s frozenem do seminifále!

G2 končí na ESL Pro League, MOUZ s frozenem do seminifále!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

30. 9. 2023 12:36

Čtvrtfinálový pátek nebyl úplně šťastný pro číslo 3 na HLTV.org žebříčku G2, naopak pro číslo 11, MOUZ, to bylo dnem velmi úspěšným. Ze začátku velmi těsný zápas skončil svižnou a vcelku jednostrannou poslední mapou. Co se stalo pro tuto náhlou změnu?

Reklama

G2 a MOUZ proti sobě naposledy stáli v březnu 2022 na ESL Pro League Season 15 ve skupinové fázi. I v Season 15 vítězně odcházeli MOUZ, ale narozdíl od současné Season 18 hra byla dokončena již po dvou mapách.

V pátečním čtvrtfinále to začalo nadějně pro G2, kteří na konci první části Mirage měli jednobodový náskok. O ten je ale v druhé polovině velmi rychle připravili MOUZ, kteří se  na counter-teroristické straně  rozjeli a sebou vybranou mapu dotáhli do zdárného konce.

I G2 se na vlastním výběru dařilo lépe, i Ancient začali úspěšnými prvními pěti vyhranými koly. Znovu také vyhráli první poločas, tentokrát ale s náskokem tříbodovým. Ten jim pomohl na druhé půlce mapy, kde i přesto, že MOUZ vyhráli více kol, nestačilo to na to, aby dotáhli G2. Utekl jim tak přesčas o jeden pouhý bod, G2 Ancient vyhráli 16-14.

Rozhodující Inferno bylo pro MOUZ velmi šťastné, G2 se na něm neobvykle nedařilo. Hned od začátku si MOUZ budovali stabilní náskok a v pozdějších fázích mapy pustili G2 k jednomu jedinému vyhranému kolu za celý druhý poločas. Na Infernu zazářil slovenský střelec David “frozen” Čerňanský s 23 zabitími a 110 průměrným způsobeným poškozením za kolo.

Obecně největší hvězdou zápasu byl ale maďarský hráč MOUZ Ádám “torzsi” Torzsás s celkovými 64 zabitími, z čehož jich 40 bylo s AWP. Jeho rating byl též nejlepší ze zápasu, 1,27.

Pro G2 toto znamená umístění na 5.-8. místě oficiálně posledního velkého CS:GO eventu, MOUZ mají šanci na výhru této akce. V sobotu od 19:00 je čeká utkání o místo ve finále proti ENCE. Myslíte si, že mají šanci?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama