EPL se dohraje na CS:GO, první CS2 šampionát bude IEM Sydney
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport CS 2 Článek EPL se dohraje na CS:GO, první CS2 šampionát bude IEM Sydney

EPL se dohraje na CS:GO, první CS2 šampionát bude IEM Sydney

Michael Douša

Michael Douša

29. 9. 2023 11:45

ESL FACEIT Group se dočká poměrně velké cti. Kromě toho, že se na jejich platformách dohraje poslední velký CS:GO turnaj v historii, budou také mít tu čest hostovat první opravdu velkou LAN na CS2, a to IEM Sydney. Transfer učiní i online ligy jako ESL Impact a ESL Challenger League.

Reklama

Přechodu na novou hru se tak dočkáme opravdu brzy. Ačkoliv ESL Pro League poběží až do 1. 10., hned den poté už na CS2 poběží ESL ANZ Champs 2023 Season 2. ESL slibuje, že se turnaje budou hrát i ve formátu MR12, aby kompetitivní scéna byla stejná, jako hra volně dostupná hráčům. Hned o den poté bude na CS2 také ESL Challenger Jönköping kvalifikace, ESL Impact o další den poté a o ještě jeden den ESL Challenger League Season 46.

Nejvýznamnější výjimkou je právě ESL Pro League, kde zúčastněné týmy odhlasovaly, že i po vydání zůstanou na CS:GO. Stejně tak zatím nepřechází ani ESEA S42 Advanced a nižší ligy. 

To ovšem znamená, že IEM Sydney, které začne už 16. října, bude prvním velkým šampionátem, který se odehraje na CS2. Poměrně překvapivě, BLAST je v tomto ohledu o něco konzervativnější, což si vysloužilo poměrně notnou dávku kritiky. Ačkoliv nechávají turnaj odehrát tým Victory Zigzag, který obestírá opravdu hodně kontroverze, pořád nedovolují týmům hrát na CS2 - jejich BLAST Showdown se totiž bude hrát ještě na CS:GO, tedy platformě, která je v tuto chvíli prakticky nedostupná pro běžný trénink či matchmaking.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama