Herní propadáky roku 2023. Těmto titulům se raději vyhněte obloukem
i Zdroj: Arcane Studios
Gaming Článek Herní propadáky roku 2023. Těmto titulům se raději vyhněte obloukem

Herní propadáky roku 2023. Těmto titulům se raději vyhněte obloukem

Josef Ventrča

Josef Ventrča

12. 9. 2023 09:20

V uplynulých měsících se na trhu objevilo mnoho videoher, které si zde své místo zaslouží. Jenže ne každý den je posvícení, a tak se mezi nimi vyskytly i tituly, od kterých se očekávalo mnoho, ale nakonec zklamaly kritiky i hráče.

Reklama

Letošní rok se pomalu chýlí ke svému konci. Nyní jej ještě čeká tradiční podzimní nálož velkých herních novinek, jako například Marvel’s Spader-Man 2, Assassin’s Creed Mirage a Call of Duty Modern Warfare III, ale již za uplynulých osm měsíců má za sebou velmi úctyhodný počet vydaných titulů, kterými se může pyšnit, namátkou třeba Baldur’s Gate 3, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, nebo Starfield.

Nejlepší hry, které vychází v září 2023
i Zdroj: Bethesda Softworks

Nejlepší hry, které vychází v září 2023

Jak bývá každoročním zvykem, nejvíce her vychází zrovna na podzim po letní okurkové sezóně. Většinou si ale vývojáři pro…

31. 8. 2023 16:00

Bohužel, ne vždy se ale dařilo, a tak světlo světa spatřily i hry, co by raději měly zůstat ještě skryty za vývojářskými zdmi. Připomeňte si společně s námi jména, která slibovala jedinečné herní zážitky, ale po svém vydání nedokázala svůj potenciál naplnit. Naopak uživatele zklamala natolik, že by si zasloužila získat anticenu za největší propadák roku 2023.

Redfall

Od zkušeného francouzského studia Arcane, které má ve svém portfoliu hity jako Dishonored nebo Deathloop, fanoušci očekávali, že i letošní kooperativní střílečka z pohledu první osoby Redfall přinese další výjimečný herní počin. Jenže když se v květnu oficiálně vydala, strhla se lavina negativních recenzí i komentářů.

Jíst nezpracovaný česnek s třískami z dřevěných kůlů by totiž byl příjemnější zážitek, než čelit hordám upírů ve fiktivním ostrovním městě. Na hře se pokazilo vše, co se jen pokazit dalo. Kvůli žalostnému technickému stavu, špatně zpracované střelbě, hloupé umělé inteligenci nepřátel, repetitivnosti misí a nezáživnému příběhu si titul na Metacriticu odnesl hodnocení kritiků 53 bodů ze sta, a od uživatelů dokonce 2,2 bodu z deseti.

Vývojáři však nehodili flintu do žita, a slíbili, že se tahle exkluzivita na PC a Xbox Series X|S ještě výrazně vylepší. Čas ukáže, zda tomu opravdu tak bude.

The Lord of the Rings: Gollum

Fanoušci Pána prstenů by dobrodružný titul The Lord of the Rings: Gollum nejraději pohřbili hluboko pod horami v Morii. Německé studio Daedelic Entertainment vsadilo na vlastní zpracování knižní předlohy od J. R. R. Tolkiena, a nevyplatilo se.

Ačkoliv titul vyšel na všechny dostupné platformy, tak na žádné z nich nevypadal, a ani se nehrál dobře. Recenzenti i hráči si stěžovali na tristní technické a grafické zpracování, špatně provedenou filmovost a vyprávění děje, a především velmi nezáživné hraní. Hře tak na Metacriticu přísluší hodnocení 38 bodů, případně uživatelské hodnocení 1,7 bodu.

Crime Boss: Rockay City

Měla to být poměrně velká česká kooperativní střílečka podobná sérii Payday, ale s obsazením hollywoodských herců jako Michael Madsen, Chuck Norris, Kim Basingerová nebo Danny Trejo. Nakonec však pouze dokázala, že kdysi populární celebrity nezajistí úspěch.

Paradoxem totiž bylo, že zrovna i dějová linka se řadila mezi výtky, které kritici vůči Crime Boss: Rockay City zmínili. Dále si pak stěžovali na špatnou umělou inteligenci nepřátel i počítačem řízených spolubojovníků, omezenou herní náplň, nevyváženou obtížnost a nedodělaný technický stav. Hra si tak odnesla v agregátoru hodnocení Metacritic pouhých 52 bodů, uživatelé jí pak v průměru udělili 5,2 bodu.

Nicméně ani brněnští vývojáři z InGame Studios nezahálí a nadále pracují na zlepšení herního zážitku. Titul původně vyšel na PC exkluzivně pro Epic Games Store, ale nyní je dostupný i na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

ANKETA: Která letošní hra je největší propadák?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama