Co je sociální síť Threads?
i Zdroj: Meta
Zajímavosti Článek Co je sociální síť Threads?

Co je sociální síť Threads?

Josef Ventrča

Josef Ventrča

15. 12. 2023 10:35

Souboj sociálních sítí nabírá nových obrátek. Společnost Meta spustila v Evropě, včetně České republiky, sociální síť Threads. Její používání je snadné a k registraci stačí třeba jen Instagram.

Reklama

Mark Zuckerberg letos v červenci nechal spustit sociální síť Meta Threads jako přímou konkurenci síti X, dříve Twitter, Elona Muska. Jen po zahájení provozu se registroval přes třicet milionů lidí, což byl poměrně úspěch. Služba však dosud byla dostupná pouze ve Spojených státech amerických, až nyní v prosinci Murk Zuckerberg v příspěvku oznámil, že Threads míří do Evropy, a Českou republiku nemine.

Jak se registrovat a kde Threads stáhnout?

Na sociální síti, kterou lze stáhnout přes Google Play, App Store nebo ji navštěvovat i v prohlížeči, je tak možné se od 14. prosince registrovat. K tomu stačí e-mailová adresa nebo instagramový účet, od čehož si Meta slibuje silný nárůst nových uživatelů. Případně ji lze přes webovou stránku používat i bez přihlášení, což je nesporná výhoda oproti konkurenci. V tomto případě je však nutné počítat s omezením v podobě nemožnosti přidávat vlastní příspěvky či reagovat na cizí, můžete ale sledovat sdílený obsah.

Aplikace pak umožňuje uživatelům propojené publikování se sociální sítí Instagram, sdílení odkazů, fotografií a videí o délce až pět minut. Je taky možné si svůj profil v aplikaci Threads přizpůsobit. Objevily se však zprávy o problémech s nahráváním obrázků.

Musk v ohrožení

Vedení sociální sítě X dřív hrozilo Metě kvůli podobnosti s jejich rozhraním žalobou. „Aplikace Threads je kopií našeho produktu,“ stálo v dopise společnosti X Corp. Na obvinění pak reagoval i Zuckerberg. „Už dlouho si myslím, že by měla existovat aplikace pro veřejné rozhovory s miliardou lidí, která by byla trochu pozitivnější,“ řekl v rozhovoru pro The Verge.

Společnost Meta je však známá tím, že úspěch svých sociálních sítích staví na pevných základech konkurence. U Instagram Stories se inspirovala Snapchatem, případně v roce 2020 zkusila rozjet Lasso, na kterém uživatelé měli sdílet krátká videa po vzoru TikToku. Ukázalo se však, že čínské aplikaci nemá šanci konkurovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama