NaVi bez s1mpla? Na prvním velkém CS2 turnaji se loňská světová jednička neukáže
i Zdroj: S1mple || Photo credits: Adam Lakomy, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek NaVi bez s1mpla? Na prvním velkém CS2 turnaji se loňská světová jednička neukáže

NaVi bez s1mpla? Na prvním velkém CS2 turnaji se loňská světová jednička neukáže

Michael Douša

Michael Douša

15. 10. 2023 16:30

Ukrajinská organizace Natus Vincere se bude muset hned na prvním turnaji velké éry Counter-Striku obejít bez jednoho z nejlepších sniperů světa, Oleksandra "s1mple" Kostyljeva. Ten na IEM Sydney vůbec nenastoupí, organizace tají proč.

Reklama

Již dnes v noci začne velké Counter-Strikové klání v zemi protinožců, tedy IEM Sydney. Jedná se historicky o čtvrtou iteraci tohoto turnaje, což jen posiluje prestiž unikátní příležitosti, kterou představuje přechod na novou platformu Counter-Strike 2. Nadšení je obrovské a atmosféra bude jednoznačně napjatá, určitou vadou na kráse ovšem bude absence loňské světové jedničky. 

Natus Vincere v tiskovém prohlášení pouze konstatují, že se s1mple na serveru neukáže, nejsou však dány žádné podrobnosti, co se důvodů týče - zpravidla však organizace uvádí, pokud se jedná o zdravotní, osobní či vízové problémy. Na sociálních sítích se tak již rozjíždí spekulace, zda není s1mplova neúčast nějak spojená s jeho velmi intenzivní kritikou stavu hry. 

Jeho dočasná nepřítomnost tak ponechává tým v poměrně prekérní situaci. Vzhledem k náhlosti celé situace museli NaVi přistoupit k poměrně razantnímu kroku - na server nastoupí někdejší profesionální hráč a současný kouč Andrej “B1ad3” Gorodenskij, zatímco Justinas “jL” Lekavicius se chopí AWP. Jak to ale bude dál, není jasné. Uvidíme tedy, jak tahle situace ovlivní výsledky NaVi - od prvního turnaje v CS2 lze očekávat spoustu překvapení způsobených novými mechanikami, které hra přináší, takže se třeba tahle změna úplně ztratí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama